EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας: Δωρεάν Webinar- Θετική Ψυχολογία και Εκπαίδευση

Περιληπτικά για το σεμινάριο

Η Θετική Ψυχολογία είναι ο κλάδος της ψυχολογίας ο οποίος ασχολείται με την προαγωγή της ευζωίας, της ευημερίας και της ανάπτυξης των ανθρώπων, ώστε αυτοί να απολαμβάνουν το δυνατόν περισσότερο τη ζωή τους. Η Θετική Ψυχολογία ασχολείται με το τι βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι και πιο ευτυχισμένοι, σε αντίθεση με την πιο κλασική προσέγγιση της ψυχολογίας η οποία επικεντρώνεται στην ψυχική ασθένεια και σε ό,τι την προκαλεί.Η Θετική Ψυχολογία στην εκπαίδευση στοχεύει στην δημιουργία θετικού κλίματος που είναι απαραίτητο στην αρμονία και ηρεμία μέσα στη τάξη, συμβάλλει στον ευρύτερο τομέα της εκπαίδευσης, αλλά και ενδυναμώνει ψυχικά εκπαιδευτικούς και μαθητές/φοιτητές.Στόχος του webinar  είναι η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα θετικής ψυχολογίας, ιδιαίτερα την ώρα που η πανδημία της νόσου COVID-19 βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας και παγκοσμίως, φαίνεται να είναι μεγαλύτερη η ανάγκη για τον καθένα να εστιάσει στα θετικά κομμάτια του εαυτού του και να αξιοποιήσει το δυναμικό του στο μέγιστο βαθμό. Επίσης, υπάρχει άγχος και ανασφάλεια για τις νέες εκπαιδευτικές διαδικασίες που μπορεί να διαχειριστεί κάποιος μέσω του επιστημονικού κλάδου της Θετικής Ψυχολογίας.

Σε ποιους απευθύνεται;

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν μία βαθύτερη κατανόηση της επιστήμης της θετικής ψυχολογίας και των παρεμβάσεων της στον εκπαιδευτικό χώρο.

Τι θα κερδίσω με τη συμμετοχή μου;

Στο συγκεκριμένο webinar , αναμένεται οι συμμετέχοντες:
α. να κατανοήσουν την σημασία της θετικής ψυχολογίας και πως γίνεται τρόπος ζωής
β. να αναγνωρίζουν τον ρόλο των θετικών συναισθημάτων και θετικών εμπειριών
γ. να ενημερωθούν για δραστηριότητες/ασκήσεις που μπορούν να χρησιμοποιούν στο εκπαιδευτικό πλαίσιο και προάγουν την θετική σκέψη και στάση ζωής

Θεματικές Ενότητες

  • Τι είναι η Θετική Ψυχολογία και τα Θετικά Συναισθήματα
  • Ο ρόλος της θετικής Ψυχολογίας σε μια τάξη
  • Διδάσκεται η ευτυχία;
  • Προτάσεις για δραστηριότητες/ασκήσεις/προγράμματα θετικής ψυχολογίας για μαθητές/φοιτητές, εκπαιδευτικούς εντός και εκτός τάξης στην περίοδο του Covid19

Ποιος είναι ο εισηγητής;

Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

H Δρ. Αιμιλίζα Στεφανίδου είναι Ψυχολόγος (American International College), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Συμβουλευτική Ψυχολογία ( ειδίκευση στις εξαρτήσεις) και στην Εκπαίδευση και (Suffolk University) και Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι κάτοχος Διπλώματος στην Θετική Ψυχολογία (ΕΕΘΥΨΥ). Εργάζεται ως Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη των προγραμμάτων Ψυχολογίας (BS Psychology, MS Industrial/Organizational Psychology) στο ACT-American College of Thessaloniki και είναι Επιστημονική Συνεργάτης στη Μονάδα Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, «Γ. Παπανικολάου» (Εξωτερικά Ιατρεία διακοπής καπνίσματος, μελέτης ύπνου και χρόνιων αναπνευστικών νοσημάτων). Από το 2003 συμμετέχει ενεργά στον χώρο της διακοπής καπνίσματος ως εκπαιδεύτρια στα προγράμματα προαγωγής υγείας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στις εξαρτημένες συμπεριφορές σε επίπεδο πρόληψης και θεραπείας καθώς και στην εφαρμογή της θετικής ψυχολογίας στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.