Κινηματογραφικές διασυνδέσεις και «πολιτισμικές γειτονιές» στον ευρωπαϊκό χώρο το θέμα διεθνούς εξ αποστάσεως συνεδρίου

Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Πολιτισμικές Γειτονιές και Συμπαραγωγές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη – 4Ο Συνέδριο στο Σύγχρονο Ελληνικό Φιλμικό Πολιτισμό»,θα διεξαχθεί ψηφιακά στην πλατφόρμα Ζουμ στις 27 και 28 Αυγούστου 2020.

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καθώς και την Ομάδα Μελέτης του Σύγχρονου Ελληνικού Φιλμικού Πολιτισμού.

Μέσα από  τις διαφορετικές πτυχές των συμπαραγωγών, το συνέδριο θα διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο ο ελληνικός κινηματογράφος συνδέεται με άλλους περιφερειακούς κινηματογράφους, όπως αυτούς της νοτιοανατολικής Ευρώπης και πώς οι διασυνδέσεις αυτές διαμορφώνουν «πολιτισμικές γειτονιές». Επιπλέον, θα διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι συνδέσεις σχετίζονται με τις ευρωπαϊκές πολιτικές του πολιτισμού, αλλά και τη διαμόρφωση μιας Ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.dropbox.com/s/e6yx49daq6q1gjh/PROGRAM_1672020eng.docx?dl=0

Για την ψηφιακή παρακολούθηση του συνεδρίου θα υπάρξει ανακοίνωση μετά τις 20 Αυγούστου στον ιστότοπο:

https://contemporarygreekfilmcultures4.blogspot.com/.

 
https://www.patakis.gr/product/617367/vivlia-ekpaideush-ellhnikh-ekpaideush-geniko-lukeio/Neoellhnikh-Glossa-kai-Logotexnia-G΄-Genikou-Lukeiou-Krithria-aksiologhshs-NEA-E/
 
 
 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.