Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εκπαιδευτικών και Εκπαιδευτών Ενηλίκων 2020-2021

Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) δεν είναι δυνατό να αφήσουν ανεπηρέαστη και τη μαθησιακή διαδικασία. Οι συνθήκες μάθησης στο σύγχρονο σχολείο, οι γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις που αναμένεται να αποκτήσουν οι μαθητές πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της κοινωνίας, όπως αυτές αναπροσαρμόζονται στις νέες συνθήκες. Είναι επομένως αναγκαίος ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, και σε συνάρτηση με την αξιοποίηση των ΤΠΕ.

Ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιτυχία των στόχων που θέτει το «Νέο σχολείο» είναι ο ίδιος ο εκπαιδευτικός, ο οποίος πρέπει να διαθέτει τα απαραίτητα εφόδια που θα του επιτρέψουν να λειτουργήσει στη νέα πραγματικότητα και να αξιοποιήσει τα νέα δεδομένα και τις ΤΠΕ για την καλύτερη επίτευξη των μαθησιακών και παιδαγωγικών στόχων. Αντικείμενο του συγκεκριμένου επιμορφωτικού προγράμματος είναι η απόκτηση δεξιοτήτων για την παιδαγωγική αξιοποίηση εργαλείων γενικής χρήσης και του διαδικτύου, με έμφαση στα εργαλεία και υπηρεσίες Web 2.0, ώστε να συνεισφέρει τόσο στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση, προσωπική και επαγγελματική αναβάθμιση των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών, όσο και στην αξιοποίηση των ΤΠΕ δια ζώσης ή εξ αποστάσεως από τους ίδιους και τους μαθητές τους για την έρευνα, αλληλεπίδραση, συνεργασία και οικοδόμηση νέων γνώσεων.

Επιπρόσθετα, στο αντικείμενο της επιμόρφωσης περιλαμβάνεται η εκμάθηση χρήσης και εκπαιδευτικής αξιοποίησης των διαδραστικών συστημάτων διδασκαλίας, καθώς και συστημάτων διαχείρισης εκπαιδευτικού περιεχομένου, όπως οι διαθέσιμες εκπαιδευτικές πλατφόρμες και αποθετήρια συλλογής και διάθεσης εκπαιδευτικού υλικού.

Σε ποιούς απευθύνεται

Το συγκεκριμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές αντίστοιχων τμημάτων, που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν καινοτόμες, δημιουργικές και βιωματικές μεθόδους μετάδοσης της γνώσης. Η παρακολούθηση του προγράμματος δεν προϋποθέτει προηγούμενη εμπειρία σε παρόμοια ψηφιακά εργαλεία, παρά μόνο βασικές δεξιότητες στη χρήση υπολογιστών.

Mεθοδολογία

Το πρόγραμμα υλοποιείται:

  1. Eξ ολοκλήρου e-learning με σύγχρονη εκπαίδευση (live streaming), με τη χρήση απλού λογισμικού και συνδυασμό από εκπαιδευτικές πλατφόρμες που προσφέρουν τη δυνατότητα διαδικτυακών τάξεων.

Διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό επιμόρφωσης:

http://www.aiecollege.gr/images/SEMINARS/2020-21-tpe-odigos.pdf

 

Περίοδος Εγγραφών: 20 Ιουνίου – 20 Ιουλίου 2020

Για περισσότερες πληροφορίες & συμμετοχή στις ενημερωτικές συναντήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, καθημερινά 10:00-18:00:

Τηλεφωνικό Κέντρο:  210.38.46.930

E-MAIL: [email protected]  

https://www.patakis.gr/product/617367/vivlia-ekpaideush-ellhnikh-ekpaideush-geniko-lukeio/Neoellhnikh-Glossa-kai-Logotexnia-G΄-Genikou-Lukeiou-Krithria-aksiologhshs-NEA-E/
 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.