“Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου”. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής καμπάνιας

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου επιλέχθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης να εκπροσωπήσει την Περιφέρεια στην ευρωπαϊκή καμπάνια “Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου”. Η καμπάνια διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς που διαχειρίζονται χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα, και στοχεύει να αναδείξει τη συμβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, καθώς και να καλλιεργήσει περιφερειακή συνείδηση, υπογραμμίζοντας την Ευρωπαϊκή διάσταση της τοπικής πραγματικότητας.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, από τις 6 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου θα προβάλλεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Περιφέρειας Κρήτης ως εμβληματικό παράδειγμα υποδειγματικής αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων επί σειρά ετών, με αποτέλεσμα την  πλήρη μεταμόρφωσή του σε ένα σύγχρονο χώρο πολιτισμού.

Πέντε έργα ιδιαίτερης σημασίας, με χρόνο υλοποίησης το διάστημα 2002-2022 και συνολικό προϋπολογισμό 31.257.091,60 €, εκ των οποίων το 91,5% προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, σηματοδοτούν το πέρασμα του Μουσείου σε μία νέα εποχή, προβάλλοντας μία σύγχρονη θεώρηση του αρχαίου κρητικού πολιτισμού που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου.

Αυτό το μακρόπνοο και πολυδιάστατο έργο περιλαμβάνει διάφορες παρεμβάσεις, οι οποίες προσφέρουν στον επισκέπτη μία ολιστική εμπειρία πολιτισμικής απόλαυσης, αυξάνοντας την ελκυστικότητα της πόλης για τους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες, μέσω μοναδικών, διαδραστικών εμπειριών.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου είναι ένα από τα παλαιότερα μουσεία της Ελλάδας και παγκοσμίως γνωστό για την εξαιρετική συλλογή του με έργα του μινωικού πολιτισμού. Στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων έργων αναβαθμίστηκε εσωτερικά και εξωτερικά, αποκτώντας σύγχρονους εκθεσιακούς χώρους, καθώς και ένα ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο. Παράλληλα, το Μουσείο εισέρχεται σε μια νέα εποχή, εντάσσοντας τεχνολογίες που προσελκύουν τη νέα, ψηφιακή γενιά. Μέσα από τα διαδοχικά έργα της επέκτασης και αναβάθμισης των κτηριακών υποδομών, της Επανέκθεσης των Συλλογών και της ψηφιακής προβολής, το Μουσείο είναι πλέον ένας χώρος πολιτισμού ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που (ξανα)συστήνει την ιστορία στο τοπικό κοινό, σε μαθητές όλων των επιπέδων εκπαίδευσης, αλλά και σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο, επιδρώντας θετικά στη συνολική εικόνα, αλλά και την οικονομία ολόκληρης της Ελλάδας.

H καμπάνια «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου» θα προβληθεί σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης με φυσική και διαδικτυακή διαφήμιση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.