Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.- Π.Θ) δέχεται αιτήσεις, από 25η Ιουνίου έως 30η Αυγούστου 2020, για εισαγωγή εκπαιδευόμενων στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (450 ώρες & 30 ECTS) με τίτλο:

 

«Η Καινοτόμα Θεματική/Διεπιστημονική Προσέγγιση “ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΜΜΗ” (STORYLINE) για τη Διδασκαλία σε ΟΛΕΣ τις ΜΟΡΦΕΣ και ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και η Εκπαιδευτική Αξιοποίηση του ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ και του ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ »

 

Το πρόγραμμα μοριοδοτείται, είναι διάρκειας 9 μηνών (ένα ακαδημαϊκό έτος) και στοχεύει στην εκπαίδευση των επιμορφούμενων στην Ιστοριογραμμή/Storyline, το ψηφιακό σενάριο και το ψηφιακό παιχνίδι. Αποτελείται από ένα εύρος θεματικών ενοτήτων με σκοπό να εξασφαλίσει μια ολοκληρωμένη και πλήρη εκπαίδευση και εξειδίκευση μέσω θεωρητικής αλλά και πρακτικής/βιωματικής προσέγγισης, προσφέροντας τόσο θεωρητικές γνώσεις όσο και στοχευμένες πρακτικές δεξιότητες.
Η επιτυχής ολοκλήρωση του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος οδηγεί στη λήψη Πιστοποιητικού Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης από το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας .

 

Λίγα λόγια για την Ιστοριογραμμή

 

Η Ιστοριογραμμή αποτελεί ένα δημιουργικό, ευχάριστο και αποτελεσματικό εκπαιδευτικό εργαλείο, κατάλληλο για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και για όλες τις ηλικίες σε δομές τυπικής, μη τυπικής και άτυπης μορφής εκπαίδευσης. Προσφέρει ένα δημοκρατικό παιδαγωγικό πλαίσιο μέσω της ιστορίας, το οποίο δίνει νόημα στη χρήση μιας ευρείας ποικιλίας μεθόδων και τεχνικών διδασκαλίας. Τέλος, συνδέει διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, αποσκοπώντας στην απόκτηση ολοκληρωμένης και όχι κατακερματισμένης και αποσπασματικής γνώσης.

 

Κατηγορίες Εισακτέων:

 

Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  1. Στελέχη της εκπαίδευσης που ασχολούνται με τη συμβουλευτική υποστήριξη του διδακτικού έργου των εκπαιδευτικών
  2. Εκπαιδευτές Ενηλίκων /Εκπαιδευτικών
  3. Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων (μόνιμους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους)
  4. Ειδικούς Παιδαγωγούς
  5. Πτυχιούχους και Φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων Προσχολικής
    Εκπαίδευσης, Δημοτικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής
  6. Πτυχιούχους και Φοιτητές Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής
    και της αλλοδαπής
  7. Όσους εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν σε Κέντρα Δημιουργικής απασχόλησης, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Μουσεία

 

 

Μέθοδος Εκπαίδευσης – Τόπος & Ημέρες Μαθημάτων

 

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει εξ αποστάσεως και 3 προαιρετικά δια ζώσης μαθήματα, που γίνονταιΣάββατο πρωί και απόγευμα και ορισμένες φορές και Κυριακή πρωί. Ο τόπος διεξαγωγής των δια ζώσης μαθημάτων είναι o  Βόλος και αν υπάρξει επαρκής αριθμός ατόμων μπορεί να γίνουν και στην Αθήνα.

 

Διαδικασία Εισαγωγής

 

Οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η επιλογή των εισακτέων γίνεται με σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης υποψηφιότητας.

 

Ημερομηνίες – Προθεσμίες:

 

  • Έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων: 25η Ιουνίου 2020.
  • Λήξη υποβολής υποψηφιοτήτων: 30η Αυγούστου 2020.

 

Πληροφορίες – Επικοινωνία:

 

Ιστοσελίδα Προγράμματος: http://learning.uth.gr/?p=6126

 

E-mail: [email protected], [email protected] & [email protected]

 

Γραμματεία: 24210–06366 (9:00–15:00), 6944384359 (10:00–16:00).  

 

Μπορείτε να δείτε τον ενημερωτικό οδηγό και την αίτηση ΕΔΩ:   http://learning.uth.gr/?p=6126

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.