Διαδικτυακή διάλεξη του Ε. Γ. Καψωμένου στο Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Δημοκρίτειου Παν/μίου Θράκης

Στο πλαίσιο των επιστημονικών εκδηλώσεων του Εργαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 και ώρα 18.00 από τον Ερατοσθένη Γ. Καψωμένο, Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ανοικτή διαδικτυακή διάλεξη με τίτλο: Το ελληνικό πολιτισμικό πρότυπο στο δημοτικό τραγούδι.

Προλογίζει ο Καθηγητής Μ. Γ. Βαρβούνης, Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας. Συντονίζει ο Δρ. Θανάσης Β. Κούγκουλος, Μέλος Ε.ΔΙ.Π.
Η διάλεξη του Ομότιμου Καθηγητή Ερατοσθένη Γ. Καψωμένου επιχειρεί μία σημειωτική ανάγνωση του ελληνικού πολιτισμικού προτύπου στο δημοτικό τραγούδι με βάση τους άξονες: α. Το δημοτικό τραγούδι έκφραση ενός συμμετοχικού πολιτισμού, β. Δημοτικό τραγούδι και αρχαϊκή τέχνη, γ. Διακριτικά γνωρίσματα του λαϊκού πολιτισμικού προτύπου και δ. Μυθικά αρχέτυπα και κώδικες του ελληνικού πολιτισμικού προτύπου.

Σύνδεσμος συμμετοχής στη διαδικτυακή διάλεξη με Skype for Business ή Skype Meetings:
https://meet.lync.com/houtest-ac/kougkoulos.athanasios/NUX3UGCD

http://www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=748940

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.