Διαδικτυακή ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού

Τα νέα δεδομένα απαγόρευσης συναθροίσεων μας οδηγούν σε εναλλακτικές λύσεις, σχετικά με τη διενέργεια ημερίδας επαγγελματικού προσανατολισμού.

Η πρότασή μας αφορά σε διαδικτυακή ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού με χρήση webex ή zoom ή skype. Ειδικά η πλατφόρμα webex είναι οικεία στους μαθητές (δεν θα χρειαστούν εγκατάσταση ) καθότι γνωρίζουν τα εργαλεία χειρισμού της από τα διαδικτυακά μαθήματα που παρέθεσαν τα σχολεία. Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής ακόμη και 150 ατόμων. Η παρουσίαση θα είναι το ίδιο ζωντανή, όπως και με φυσική παρουσία, καθότι απαντώνται ζωντανά, ερωτήματα γονέων και μαθητών, καθώς επίσης τίθενται αντιστρόφως, ερωτήσεις στο κοινό. Επιπλέον, μέσα από τα συστήματα messaging των πλατφορμών μπορούμε να έχουμε ένα αποθετήριο υλικού και κρίσιμων απαντήσεων.

Ένα νέο αφιέρωμα που εξυπηρετείται άριστα με τη χρήση διαδικτυακής τεχνολογίας είναι και η ζωντανή “σφυγμομέτρηση” των απόψεων των συμμετεχόντων, χρησιμοποιώντας τα κινητά ή τους υπολογιστές τους. Συγκεκριμένα, ζητούνται ανώνυμα να απαντήσουν σε ορισμένες ερωτήσεις από μία on-line φόρμα ερωτηματολογίου. Κατόπιν παρατίθενται ζωντανά οι απαντήσεις και οι ποσοστιαίες κατανομές. Με τον τρόπο αυτό, οι μαθητές τοποθετούν το προφίλ τους σε σχέση με το σύνολο. Αυτή είναι μία διαδικασία η οποία εγείρει το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της διαδικτυακής ημερίδας αναφέρουμε:
• Χαμηλότερο τιμολόγιο υπηρεσιών, καθότι δεν περιλαμβάνονται κόστη μετακίνησης εισηγητών.
• Χαμηλότερο κόστος διοργάνωσης, καθότι δεν μισθώνεται αίθουσα. Επιπλέον, δεν απασχολείται προσωπικό συντονισμού, γραμματείς κ.λ.π.
• Αποφυγή αποτυχίας λόγω καιρικών συνθηκών.
• Μηδενικό κόστος διανομής υλικού προώθησης στην ημερίδα, καθότι αυτό διανέμεται ηλεκτρονικά και όχι έντυπα.
Στην ημερίδα μπορούν να προσκληθούν συμμετέχοντες εκτός εκπαιδευτηρίου, με τη βοήθεια social media marketing, οι οποίοι θα ενημερώσουν τους διοργανωτές για τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.