Η Νέα Έκδοση του Βιβλιοτετραδίου της Γλώσσας Γ΄ Γενικού Λυκείου κυκλοφορεί ήδη από τις εκδόσεις Πατάκη.

Η νέα έκδοση του Βιβλιοτετραδίου Νεοελληνικής Γλώσσας μπορεί να αποτελέσει μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες ένα χρήσιμο εργαλείο για τον μαθητή και τον εκπαιδευτικό, διότι:


1. Μαθητής & εκπαιδευτικός έχουν ένα βοήθημα που τους καλύπτει πλήρως για όλα τα θέματα που μπορεί να ζητηθούν στις Πανελλαδικές.

2. Η έκδοση είναι επικαιροποιημένη και πλήρως εναρμονισμένη με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών και τις τελευταίες οδηγίες του Ι.Ε.Π.

3. Είναι το μοναδικό βοήθημα του οποίου τις σελίδες ο μαθητής, με βάση τη μεθοδολογία που έχει προηγηθεί, μπορεί να αξιοποιήσει για να κρατήσει σημειώσεις και να απαντήσει σε κάποιες βασικές ασκήσεις (γι’ αυτό και ο τίτλος: Βιβλιοτετράδιο).

4. Δεν είναι «λυσάρι», αλλά ένα εκπαιδευτικό βοήθημα που δείχνει αναλυτικά τη μεθοδολογία σκέψης και γραφής όλων των ασκήσεων. Προσεγγίζει το κείμενο ως μία κοινωνική διαδικασία, με βάση το οποίο μαθητής και εκπαιδευτικός επικοινωνούν.

5. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην τάξη (σχολική ή φροντιστηριακή) από μαθητές & εκπαιδευτικούς, αλλά και μεμονωμένα από τον κάθε μαθητή.

6. Εισηγείται νέους πρακτικούς τρόπους γραφής της παραγωγής (κριτικού) λόγου, οι οποίοι βασίζονται στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών. Ειδικότερα, ο μαθητής: εντοπίζει επιχειρήματα-ιδέες από τα κείμενα αναφοράς με βάση την εκφώνηση, τα μετασχηματίζει, τα εμπλουτίζει, αξιοποιώντας την κοινωνική του εμπειρία, και τα ομαδοποιεί γράφοντας-παράγοντας τον δικό του (κριτικό) λόγο.

7. Περιέχει ενδεικτικά παραδείγματα ολοκληρωμένων απαντήσεων στην παραγωγή γραπτού λόγου αλλά και παραδείγματα μαθητικών εργασιών παραγωγής λόγου και την αξιολόγησή τους με βάση το νέο σύστημα αξιολόγησης.

8. Παρουσιάζει τη μεθοδολογία απάντησης στο Θέμα Γ΄ − Ερμηνευτικό σχόλιο σε λογοτεχνικό κείμενο

Μαθητές και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί μπορούν να μελετήσουν ένα εκτεταμένο δείγμα (60 και πλέον σελίδες), που περιλαμβάνει τα Περιεχόμενα & αντιπροσωπευτικά μέρη του Βιβλίου, στην ψηφιακή διεύθυνση: https://www.patakis.gr/files/1188108.pdf
Το Βιβλιοτετράδιο της Γλώσσας διατίθεται σε έντυπη και ψηφιακή (e book) μορφή!

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.