Τα «μυστικά» των φετινών Πανελληνίων

Η Υπουργός Παιδείας στον ρ/σ ΤΗΕΜΑ Radio: Στόχος να έχουν ολοκληρωθεί οι Πανελλαδικές μέχρι μέσα Ιουλίου

Η κ.Κεραμέως δήλωσε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι Πανελλαδικές έως μέσα Ιουλίου. Σταθερή επιδίωξη του Υπουργείου είναι να διεξαχθούν οι Πανελλαδικές όσο πιο κοντά γίνεται στις ημερομηνίες του Ιουνίου, στις καθιερωμένες ημερομηνίες έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων. Τόνισε ότι το Υπουργείο αναμένει τις εισηγήσεις των ειδικών αναφορικά με τη δυνατότητα  και τις συνθήκες υπό τις οποίες μπορούν να γίνουν οι εξετάσεις. Εξετάζονται όλα τα σενάρια πρώτα απ᾽ όλα για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και στη συνέχεια να δώσουν οι μαθητές εξετάσεις στις καλύετρες δυνατές συνθήκες 

Για τη λύση διεξαγωγής των Πανελλαδικών σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα που αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινής η Υπουργός απάντησε ότι το πρώτο μέτρο που εξετάζεται είναι να διεξαχθούν οι Πανελλαδικές με μεγαλύτερη απόσταση των μαθητών μέσα στις ίδιες τις σχολικές τάξεις. Επίσης υπάρχουν προβλέψεις και για μικρότερο αριθμό μαθητών ανά σχολική τάξη.

Για το ενδεχόμενο να εξετάζονται τα μαθήματα σε διαφορετικές μέρες ανά μάθημα και για το τι θα γίνει με τα μαθήματα που έχουν πολλούς υποψηφίους, όπως η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, η κ.Κεραμέως απάντησε ότι έχουν γίνει διάφορα σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα και ότι σε κάθε περίπτωση αναμένουν τις εισηγήσεις των ειδικών. Στόχος του Υπουργείου είναι να γίνουν οι Πανελλαδικές με τη μικρότερη δυνατή αναστάτωση για τους μαθητές.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.