Με πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε ένα ασφαλές και οργανωμένο «ηλεκτρονικό» περιβάλλον λειτουργούν

από την προηγούμενη εβδομάδα  οι Σχολές του υπουργείου Τουρισμού, μετά από την υπογραφή μνημονίου για την συνεργασία του με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Το ΕΑΠ, με μια εμπειρία σχεδόν τριάντα ετών, αποτελεί τον βασικό φορέα της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στη χώρα, ενώ ως σήμερα συνεργάζεται με πανεπιστήμια της χώρας στα οποία και προσφέρει την τεχνογνωσία του.

Από την περασμένη Δευτέρα δε, μετά την υπογραφή του σχετικού μνημονίου οι δώδεκα σχολές του υπουργείου Τουρισμού λειτουργούν με πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το ΕΑΠ, σε συνεργασία με τη Microsoft, παρείχε όλες του τις υποδομές και τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, τόσο για σύγχρονη όσο και για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αλλά κυρίως την τεχνογνωσία και εμπειρία των στελεχών του. Αποτέλεσμα είναι ότι την τελευταία εβδομάδα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει επανέλθει σε πλήρη λειτουργία και πλέον δε χάνεται ούτε μία ώρα μαθημάτων, διασφαλίζοντας την ομαλή εξέλιξη και λειτουργία των προγραμμάτων εκπαίδευσης των Σπουδαστών του Υπουργείου Τουρισμού.

Την Τρίτη 24 Μαρτίου συνδέθηκαν με τηλεδιάσκεψη στις “ηλεκτρονικές τάξεις” και απηύθυναν χαιρετισμό  (φωτ.) στους σπουδαστές και καθηγητές, ο Υφυπουργός Τουρισμού, καθηγητής στο Παν/μιο Αιγαίου κ. Μάνος Κόνσολας, ο Πρόεδρος του ΕΑΠ καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Κρήτης κ. Οδυσσέας Ζώρας και ο Αντιπρόεδρος Διοικητικών και Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΕΑΠ καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Στάθης Ευσταθόπουλος.

Λόγω τις γενικότερης έκτακτης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία, το ΕΑΠ, ο κυρίαρχος εκπαιδευτικός φορέας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στη χώρα, όχι μόνο δε διέκοψε ούτε στιγμή τη λειτουργία του και τις παροχές προς τους φοιτητές του, αλλά σε πλήθος περιπτώσεων κλήθηκε να συνδράμει την προσπάθεια και άλλων εκπαιδευτικών φορέων και ιδρυμάτων με μεγάλη επιτυχία, ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις της εποχής.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.