Οι δήμοι Ύδρας, Σπετσών και Ψαρών δίνουν ξανά τα χέρια και με μια συμβολική κίνηση τιμούν την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821



Η συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη του Αγώνα της Ανεξαρτησίας και η επαναστατική αφετηρία της δημιουργίας του νεότερου και σύγχρονου ελληνικού κράτους, σηματοδοτεί μια εθνική απαίτηση αναστοχασμού και ένα κομβικό σημείο στην διαρκή διαδικασία αυτοσυνειδησίας.

Τα τρία νησιά που σχημάτισαν τον στόλο που έμελλε να γράψει χρυσές σελίδες στην ιστορία της Ελλάδας στα χρόνια του ξεσηκωμού, τότε που με κοινή δημοσίευση από τις διοικήσεις τους προς τους απανταχού Έλληνες έφτιαξαν το «Προκήρυγμα εθνικόν», σήμερα με μία συμβολική κίνηση ενώνονται εκ νέου σε κοινή τροχιά.

Τα τρία νησιά με τη μεγάλη ναυτική δύναμη κατά τον αγώνα, ένωσαν και πάλι τις δυνάμεις τους, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση, σε συνάντηση που είχαν οι Δήμαρχοί τους στις 26 Φεβρουαρίου.

Οι Δήμαρχοι Ύδρας, Σπετσών και Ψαρών, Γιώργος Κουκουδάκης, Παναγιώτης Λυράκης και Κώστας Βρατσάνος υλοποιώντας τις αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων έδωσαν τα χέρια και σφράγισαν την απόφασή τους, αφού πρώτα συζήτησαν το γενικό περίγραμμα των όρων Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης καθώς και την διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων.

Οι τρεις ιστορικοί δήμοι που θα κινηθούν στα νησιά τους με φιλόδοξα, σύγχρονα και εμπνευσμένα επετειακά προγράμματα, σε κοινή παρουσίαση στην Αθήνα, στα μέσα Μαΐου του 2020 και σε μία αναμνηστική τιμητική τελετή, θα εκκινήσουν την διαδικασία της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησής τους, που θα σηματοδοτήσει τις κοινές τους δυναμικές εορταστικές δράσεις.



Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.