Το Κέντρο Οδυσσειακών Σπουδών (http://cods.upatras.gr) έχει τη χαρά να αναγγείλει τη διοργάνωση του 14ου Διεθνούς Συμποσίου

για την Οδύσσεια στην Ιθάκη από 30  Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου 2020 με θέμα:

 

 

«ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ» ΚΑΙ «ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ»

ΣΤΟ ΟΜΗΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΧΑΪΚΟ ΕΠΟΣ

 

Ανδρικό, γυναικείο, παιδικό, απάνθρωπο, θεϊκό, ζωώδες, τερατικό

 

 

Η Οργανωτική Επιτροπή θα κάνει δεκτές ανακοινώσεις που προτείνουν νέες προσεγγίσεις στα θέματα αυτά συμπεριλαμβανομένης και της πρόσληψης στην αρχαιότητα και στα νεότερα χρόνια.

Διάρκεια ανακοινώσεων: 20 λεπτά

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να αποστείλουν τον τίτλο της ανακοίνωσής τους και μία περίληψη μικρότερη της μιας σελίδας ως τις 15 Μαρτίου  2020 στην

Μάχη Παϊζη-Αποστολοπούλου, Γενική Γραμματέα του Κέντρου ([email protected])

και στον

Μενέλαο Χριστόπουλο, Πρόεδρο του Κέντρου ([email protected])

Οι ανακοινώσεις μπορούν να γίνουν στα Αγγλικά, Γαλλικά ή Νέα Ελληνικά. Οι ομιλητές που θα παρουσιάσουν την ανακοίνωσή τους σε γλώσσα άλλη εκτός των Αγγλικών παρακαλούνται να φέρουν μαζί με την ανακοίνωση και αγγλική μετάφραση ή, τουλάχιστον, εκτεταμένη αγγλική περίληψη καθώς δεν θα υπάρξει υπηρεσία ταυτόχρονης μετάφρασης.

Δεν απαιτούνται έξοδα εγγραφής για ομιλητές και για ακροατές. Ακόμη, το Κέντρο θα εξασφαλίσει τη δωρεάν μεταφορά από την Αθήνα έως την Πάτρα για τους συνέδρους που θα ταξιδέψουν από την Αθήνα στην Ιθάκη στις 30 Αυγούστου (αναχώρηση 8 π.μ. από την πλατεία Συντάγματος). Επίσης, το Κέντρο και ο Δήμος Ιθάκης θα έρθουν σε συνεννόηση με επίλεκτα ξενοδοχεία στην Ιθάκη που θα προσφέρουν ειδικές τιμές για τους συνέδρους υπό τον όρο να έχουν όσο το δυνατό νωρίτερα την κράτηση με τη διευκρίνιση ότι αφορά το ομηρικό συνέδριο. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται επομένως να κάνουν σχετικά έγκαιρα την επιλογή τους γιατί πολλά ξενοδοχεία διαθέτουν περιορισμένη διαθεσιμότητα. Ακολουθεί ο κατάλογος των ξενοδοχείων αυτών που βρίσκονται όλα στο Βαθύ όπου θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο (περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Κέντρου μετά τον Ιανουάριο)

Alicelia www.alicelia-inn.gr[email protected] , [email protected]

Captain Yiannis (περίπου 20 λεπτά με τα πόδια) www.captainyiannis.com

Elea apartments www.elea-ithaki.gr

Familia   www.hotel-familia.com

Korina www.korinahotel.com    [email protected]

Lazareto Palace www.lazaretto-palace.gr    [email protected]

Mentor Hotel https://www.hotelmentor.gr

Odyssey Apartments (ίσως χρειαστείτε αυτοκίνητο)  www.odysseyapartments.gr

Omirikon [email protected]

Perantzada www.perantzadahotel.com [email protected]

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

 

Με θερμούς χαιρετισμούς 

 

Μενέλαος Χριστόπουλος

Πανεπιστήμιο Πατρών

Πρόεδρος του Κέντρου Οδυσσειακών Σπουδών

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.