Σύγχρονες Διδακτικές Τεχνικές για τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας στην Α’ βάθμια Εκπαίδευση: από τη θεωρία στην πράξη

Διαδικτυακή Επιμόρφωση

Περιγραφή

Το συγκεκριμένο σεμινάριο θα συνδυάσει τόσο θεωρητικό όσο και πρακτικό εστιασμό αναφορικά με τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας σε μικρούς μαθητές (Α’ βάθμια Εκπαίδευση). Στο πρώτο μέρος, θα πραγματοποιηθεί μια θεωρητική κατάρτιση των εκπαιδευτικών αναφορικά με θέματα διδασκαλίας της ξένης γλώσσας σε μικρούς μαθητές εστιάζοντας σε ζητήματα χαρακτηριστικών των μικρών μαθητών, διδακτικών προσεγγίσεων/μεθοδολογιών, σχεδιασμού υλικού και αξιολόγησης. Στη συνέχεια, το δεύτερο μέρος θα εστιάσει στην πρακτική εμπλοκή των εκπαιδευτικών σε δραστηριότητες σχεδιασμού και εφαρμογής εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για μικρούς μαθητές της ξένης γλώσσας. Μέσα από την πρακτική ενασχόληση των εκπαιδευτικών, θα επιτευχθεί μια ουσιώδης καλλιέργεια στρατηγικών και δεξιοτήτων σχεδιασμού και εφαρμογής διδασκαλιών που έχουν ως επίκεντρο το παιχνίδι, το παραμύθι και τις νέες τεχνολογίες.

Στόχος Επιμόρφωσης

Η συγκεκριμένη επιμόρφωση στοχεύει στην καλλιέργεια τόσο των θεωρητικών όσο και των πρακτικών γνώσεων των εκπαιδευτικών της ξένης γλώσσας προκειμένου να διδάξουν σε τάξεις με μικρούς μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί θα καλλιεργήσουν το διδακτικό προφίλ τους στο πλαίσιο της διδασκαλίας σε τάξεις μικρών μαθητών και θα καταστούν ικανοί να χρησιμοποιήσουν / εφαρμόσουν παιγνιώδεις και παραμυθοκεντρικές δραστηριότητες στις τάξεις τους.

Μαθησιακοί Στόχοι

Μετά την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης, αναμένεται οι συμμετέχοντες:
α. να αποκτήσουν θεωρητικές γνώσεις αναφορικά με τα χαρακτηριστικά των μικρών μαθητών της ξένης γλώσσας
β. να συζητήσουν αρχές και παράγοντες διδασκαλίας της ξένης γλώσσας σε μικρούς μαθητές .
γ. να εξετάσουν τη σημασία του εκπαιδευτικού υλικού και της γλωσσικής αξιολόγησης σε μαθητές μικρών ηλικιακών ομάδων
δ. να εξοικειωθούν με διδακτικές προσεγγίσεις και μεθόδους που εφαρμόζονται σε μικρούς μαθητές της ξένης γλώσσας 
ε. να σχεδιάσουν και να αναστοχαστούν πάνω σε θέματα σχεδιασμού δραστηριοτήτων και υλικού για μικρούς μαθητές της ξένης γλώσσας 
στ. να αναστοχαστούν πάνω σε ζητήματα αξιολόγησης των μικρών μαθητών της ξένης γλώσσας με εναλλακτικούς τρόπους

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδαγωγούς και σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν ξένες γλώσσες σε μικρούς μαθητές και που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν μία βαθύτερη κατανόηση του πλαισίου γλωσσικής εκπαίδευσης μικρών μαθητών.  Επίσης, απευθύνεται σε φοιτητές/τριες και εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να εξοικειωθούν με πρακτικούς τρόπους αποτελεσματικότερης υποστήριξής και διδασκαλίας μικρών μαθητών της ξένης γλώσσας. Τέλος, απευθύνεται σε ιδιοκτήτες φροντιστηρίων/υπευθύνους ξενόγλωσσων τμημάτων που επιθυμούν να συνεισφέρουν αποτελεσματικά στην ισχυροποίηση της διδακτικής της ξένης γλώσσας στον επαγγελματικό χώρο τους.

Περισσότερες πληροφορίες e-employ.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.