Ο θεσμός «Bravo Sustainability Awards» διοργανώνεται από το QualityNet Foundation (Δίκτυο Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών)

και τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στόχος του θεσμού είναι η ανάπτυξη του κοινωνικού διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της χώρας και η ανάδειξη των δράσεων που αναπτύσσονται στην Ελλάδα από Επιχειρήσεις και Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών. Μέσα από μια διαδικασία Διαλόγου με 350 Κοινωνικούς Εταίρους και με τη συμμετοχή 35.000 Ενεργών Πολιτών, διαγωνίστηκαν, αξιολογήθηκαν και αναδείχθηκαν 250 πρωτοβουλίες Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας.

Το Μουσείο Παιδείας του Πανεπιστημίου κατάφερε και έχει την τιμή να διακριθεί στην κατηγορία ‘Bravo Society’ και στη θεματική ενότητα ‘Συνεργασία Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων – Ιδιωτικών Οργανισμών’ καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση κατάταξης.

Το Μουσείο σε συνεργασία με την εταιρεία Pelikan Hellas ανέλαβε την προώθηση της «Διάσωσης της Εκπαιδευτικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς» κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2016 – 2019. Μέσα από την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δράσεων και ημερίδων που απευθύνονταν σε Δημόσια, Ειδικά και Ιδιωτικά σχολεία Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς υποδοχής προσφύγων, Κ.Α.Π.Η., Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους, και στο ευρύτερο κοινό επισκεπτών, το όραμα για ‘ένα σχολείο του παρελθόντος που διαμορφώνει τους πολίτες του μέλλοντος’ έγινε πραγματικότητα!

Το βραβείο θα παραλάβει η Διευθύντρια του Μουσείου και Καθηγήτρια του Ε.Κ.Π.Α., Μαρίζα Φουντοπούλου, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 

http://www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=748940
https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.