Συνδιοργανωτές ήταν το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας (ΚΕΛΓ)

της Ακαδημίας Αθηνών και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ) του Υπουργείου Παιδείας, με συμμετοχή της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθηγητή κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, ο οποίος άνοιξε τις εργασίες με εισήγησή του. Την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Αναστασία (Σίσσυ) Γκίκα. Παρευρέθηκαν η πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ακαδημαϊκοί, καθηγητές, φοιτητές.

Μετά τις εισηγήσεις των ακαδημαϊκών Αντώνη Ρεγκάκου και Θ. Παπαγγελή, τον λόγο έλαβαν 12 ακόμη ομιλητές: καθηγητές κλασικής φιλολογίας από τα πανεπιστήμια ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και Πελοποννήσου, μέλη του προεδρείου της ΠΕΦ και εξωτερικοί συνεργάτες του ΚΕΓ. Σε ό,τι αφορά στο ΚΕΓ, παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Διδασκαλίας των Αρχαίων από το Πρωτότυπο που υποστηρίζεται από ένα περιεκτικότατο σύμπαν Ψηφιακών Πόρων, η Λογική και η Φιλοσοφία του, καθώς και η εμπειρία από δύο ειδικές εφαρμογές του.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.