Συνέδριο: Λογιοσύνη και Συγκρότηση της Ιστορίας της Νεοελληνικής Γραμματείας: 18ος–19ος αιώνας

Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και η Βιβλιοθήκη της Βουλής συνδιοργανώνουν το συνέδριο «Λογιοσύνη και Συγκρότηση της Ιστορίας της Νεοελληνικής Γραμματείας: 18ος–19ος αιώνας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής, Αμαλίας 22-24. Στόχος του συνεδρίου είναι να επαναφέρει τη συζήτηση για τα δεσπόζοντα πνευματικά και ιδεολογικά ζητήματα της ελληνικής λογιοσύνης του 18ου και 19ου αιώνα, με πρωτεύον πεδίο τη συγκρότηση ενός ιστορικού λόγου για τη Νεοελληνική Γραμματεία.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος: «Στο γραφείο ενός κοσμοπολίτη λόγιου του 19ου αιώνα: η έκδοση των χειρογράφων τετραδίων του Χριστόφορου Φιλητά και η πρώτη φάση της ιστοριογράφησης της νεοελληνικής γραμματείας/παιδείας» που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.