Προσλήψεις 40 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην A/θμια Ειδική Αγωγή
ypourgeio paideias-1

Νέα εγκύκλιος για μονιμοποιήσεις Επίκουρων Καθηγητών και υπηρετούντων Λεκτόρων

Βασίλης Διγαλάκης: «Η διαδικασία μονιμοποίησης είναι κορυφαία στιγμή στην ακαδημαϊκή ζωή ενός πανεπιστημιακού δασκάλου και δεν μπορεί να έχει ως κριτήριο μόνο το βαθμό εκπλήρωσης διδακτικών και διοικητικών υποχρεώσεων».

Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, εκτός από τα γνωστά πρόχειρα νομοθετήματα, είχε επιδοθεί και σε αυθαίρετες εγκυκλίους, όπως η υπ’ αριθμ. Φ.122.1/118/203028/Ζ2/23-11-2018. Η εγκύκλιος αυτή όριζε ότι οι υποψήφιοι κατά τη διαδικασία μονιμοποίησής τους δεν δύναται να κριθούν εκ νέου σε όλο το φάσμα που ορίζει η νομοθεσία, δηλαδή στη συνολική τους επιστημονική και ερευνητική δραστηριότητα, αλλά μόνο (!) ως προς την εκπλήρωση των διδακτικών και διοικητικών τους υποχρεώσεων!

Η διαδικασία μονιμοποίησης μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ είναι διεθνώς μία ουσιαστική και κορυφαία αξιολογική κρίση. Οι καθηγητές που εκλέγονται με θητεία, αναπτύσσουν την ερευνητική, επιστημονική και διδακτική τους δραστηριότητα στο πανεπιστήμιο που τους επιλέγει, εξελίσσονται, βελτιώνονται και στη συνέχεια κρίνονται για να μονιμοποιηθούν.  Η χρονική περίοδος από την αρχική εκλογή μέχρι τη μονιμοποίηση είναι από τις πιο παραγωγικές περιόδους στην ακαδημαϊκή ζωή ενός καθηγητή και ήταν απαράδεκτο, αντίθετα και από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να προτρέπει τους πανεπιστημιακούς δασκάλους να παραμείνουν στάσιμοι.

Για τον λόγο αυτό ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Β. Διγαλάκης προχώρησε στην ανάκληση της ανωτέρω άκρως προβληματικής εγκυκλίου, διευκρινίζοντας ότι κατά την κρίση για μονιμοποίηση εξετάζεται η διδακτική, ερευνητική και η εν γένει επιστημονική δραστηριότητα των υποψηφίων κατά το απαιτούμενο εκ του νόμου χρονικό διάστημα. Η διαδικασία αυτή ισχύει και για τις εν εξελίξει διαδικασίες κρίσης για μονιμοποίηση μελών ΔΕΠ.

Αποτελέσματα ενστάσεων-αιτήσεων θεραπείας μετεγγραφών ακαδημαϊκού έτους 2019 – 2020

 

http://www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=748940

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.