IANOS:«6 Νύχτες κάτω από την Ακρόπολη. Σημειώσεις για τα ορατά και τα αθέατα αθηναϊκά του Γιώργου Σεφέρη»

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 20:30 η IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση «6 Νύχτες κάτω από την Ακρόπολη. Σημειώσεις για τα ορατά και τα αθέατα αθηναϊκά του Γιώργου Σεφέρη». Ένα εικαστικό αφιέρωμα στον ποιητή, με επίκεντρο το αθηναϊκό βλέμμα του.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μικρή Άρκτος

Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού

Εγκαίνια: Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, 20:30

 

Λίγα λόγια για την έκθεση

Η IANOS Αίθουσα Τέχνης συνεχίζοντας το εκθεσιακό πρόγραμμά της με τους συμπαγείς πνευματικούς και αθηνοκεντρικούς θεματικούς άξονες τους οποίους με συνέπεια ακολουθεί και υποστηρίζει, διοργανώνει ένα εικαστικό αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη, με επίκεντρο το αθηναϊκό βλέμμα του. Τη μνήμη μια παρέας επτά νέων (κεντρικό πρόσωπο ο νεαρός επίδοξος ποιητής Στράτης – alter ego του ίδιου του Σεφέρη), που στα χρόνια 1926-1928, επισκέπτεται επί έξι διαδοχικές νύχτες την Ακρόπολη με πανσέληνο, αναζητώντας κάτω από το φως του φεγγαριού, τρόπο επικοινωνίας στην αθηναϊκή νυχτερινή αχλύ.

 

 

Λίγα λόγια για την IANOS Αίθουσα Τέχνης

Η IANOS Αίθουσα Τέχνης διανύει τον έβδομο χρόνο λειτουργίας της υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, εστιάζοντας στην παρουσίαση θεματικών αφιερωμάτων και ατομικών εκθέσεων με κυρίαρχη αφετηρία την άμεση ή έμμεση αναφορά στο πολυσχιδές, συναρπαστικό σύμπαν της λογοτεχνίας και της ποίησης, αλλά και τη σχέση ενός χώρου αφιερωμένου στον κόσμο του βιβλίου με την πόλη που τον περικλείει.

 

IANOS Αίθουσα Τέχνης, Αθήνα: Σταδίου 24, 2103217810

Ώρες λειτουργίας: Δευ-Παρ: 09:00-21:00, Σαβ: 09:00-20:00

Χορηγός επικοινωνίας: ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Επικοινωνία IANOS | Τ: 2103217810 (εσ. 5), Ε: [email protected]

 

http://www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=748940

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.