Η θεωρία του αφηγηματικού λόγου του Gérard Genette

Προκήρυξη 36ου Παγκρήτιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού

  Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Χανίων

 

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων προκηρύσσει τον 36ο Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για το σχολικό έτος 2019-2020 με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (αρ. πρωτ.  Φ15/132280/Δ2/27-8-19). Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ και περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες διαγωνιζομένων: μαθητές Γυμνασίου, μαθητές Λυκείου και ενήλικες μαθητές.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

α) Κατηγορία  διηγήματος

Κάθε μαθητής/τρια Γυμνασίου ή Γενικού/Επαγγελματικού Λυκείου ή Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας μπορεί να συμμετάσχειατομικά με ένα τουλάχιστον διήγημα στην ελληνική γλώσσα.

β) Κατηγορία ποίησης

Κάθε μαθητής/τρια Γυμνασίου ή Γενικού/Επαγγελματικού Λυκείου ή Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας μπορεί να συμμετάσχει ατομικά με ένα τουλάχιστον ποίημα στην ελληνική γλώσσα.

Μπορεί να δηλωθεί ταυτόχρονη συμμετοχή και στις δύο παραπάνω κατηγορίες με ανώτατο όριο τις δύο συμμετοχές ανά μαθητή/τρια.

Το θέμα των κειμένων του διαγωνισμού, πεζών ή ποιητικών, είναι ελεύθερο..

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τα κείμενα για το διαγωνισμό, ποιητικά ή πεζά, θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και αδημοσίευτα, με τίτλο και ψευδώνυμο.Μπορούν να σταλούν στο Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Χανίων είτε ατομικά είτε μέσω σχολείου σε ηλεκτρονική μορφή στηνηλεκτρονική διεύθυνση του Συνδέσμου. Τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ψευδώνυμο, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμός τηλεφώνου καθώς και τα πλήρη στοιχεία του σχολείου φοίτησης) θα πρέπει να σταλούν σε ξεχωριστό αρχείο.

Συνιστάται οι σχολικές μονάδες να είναι ενήμερες για τη συμμετοχή ενός ή περισσότερων μαθητών στον διαγωνισμό και η αποστολή των κειμένων να γίνεται από την ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών είναι η  20ή Φεβρουαρίου 2020.

Η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού θα γίνει σε ειδική εκδήλωση. Τα βραβεία (α΄, β΄, γ΄, έπαινος) συνοδεύονται από βιβλία. που εξασφαλίζει η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Η ανακοίνωση της ακριβούς ημερομηνίας και του χώρου βράβευσης καθώς και της σύνθεσης των κριτικών επιτροπών θα γίνει ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού.

Όσον αφορά στα πνευματικά δικαιώματα διευκρινίζεται ότι τα διακριθέντα κείμενα ενδέχεται να δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου ή στον τοπικό τύπο. Στην περίπτωση δημοσίευσης θα ζητείται υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα/κηδεμόνα του μαθητή ή της μαθήτριας ότι δέχεται τη δημοσίευση σε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο του κειμένου που βραβεύτηκε. Διευκρινίζεται ότι δε θα υπάρχουν χρηματικά έσοδα για τον Σύνδεσμο από τα υποβληθέντα έργα, η χρήση των οποίων θα είναι μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Ηλεκτρονική διεύθυνση του Συνδέσμου: [email protected]

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6940902067 (Βαρβάρα Περράκη) και 6978268566 (Σμαράγδη Γαλημιτάκη)

Χανιά, 22 Νοεμβρίου  2019

 Η Πρόεδρος                                                                 Η Γενική Γραμματέας

Βαρβάρα Περράκη                                                      Σμαράγδη Γαλημιτάκη 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.