Σύντομη Περιγραφή 

Το συγκεκριμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 500 ωρών(περιλαμβάνει πρακτική άσκηση 200 ωρών), έχει δομηθεί μέσω της πολυετούς εμπειρίας των στελεχών της Employ που αποτελεί ηγετικό φορέα του χώρου στην Ελλάδα. Έχει δομηθεί και βασίζεται στις προδιαγραφές που έχουν τεθεί για το βασικό επίπεδο άσκησης του επαγγέλματος (επίπεδο β’) σύμφωνα με το Επαγγελματικό Περίγραμμα με τίτλο «Σύμβουλος Σταδιοδρομίας / Επαγγελματικού Προσανατολισμού» του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) καθώς και στην Υπουργική Απόφαση υπ’ Αριθμ. ΔΣ/64529/27-1-2017 ΦΕΚ Β’ 317 6/2/2018 «Καθορισμός Όρων και Προϋποθέσεων κατάρτισης και τήρησης Μητρώου Στελεχών Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού»

Κατηγορίες Δεκτών Υποψηφίων
Το επιμορφωτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν στον τομέα της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας/επαγγελματικού προσανατολισμού και οι οποίοι δε διαθέτουν εξειδικευμένο τίτλο σπουδών στο αντικείμενο της Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού.  Απευθύνεται σε Στελέχη ΣΥΥ, Εκπαιδευτικούς, Εκπαιδευτές ενηλίκων, Φοιτητές, Επαγγελματίες κ.λπ. Γενικότερα, το πρόγραμμα έχει δομηθεί με βάση τις ανάγκες και τις απαιτήσεις στελεχών και επιστημόνων που επιθυμούν να απασχοληθούν ως στελέχη επαγγελματικής συμβουλευτικής & ως σύμβουλοι σταδιοδρομίας σε φορείς και δομές που εφαρμόζουν επαγγελματική συμβουλευτική ενηλίκων, ανέργων και νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας. Τέλος, απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πιστοποιημένη επιμόρφωση για να διεκδικήσουν την ένταξή τους στο μητρώο σύμφωνα με το  ΦΕΚ Β’ 317 6/2/2018 «Καθορισμός Όρων και Προϋποθέσεων κατάρτισης και τήρησης Μητρώου Στελεχών Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού». 

Μοριοδότηση – Αξιοποίηση
Η συγκεκριμένη επιμόρφωση, ενδεικτικά, μοριοδοτείται και αποτελεί συνεκτιμώμενο προσόν σε Προκηρύξεις:

1. Συμβούλων Σταδιοδρομίας στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.)
2. Συναφών επιχειρήσεων και σε δομές που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με προγράμματα Voucher (για ανέργους)
3. Σχολών Γονέων και ΚεΔιΒιΜ Δήμων (ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Σύμβουλος Καριέρας).
Παράλληλα, αξίζει να επισημανθεί πως η κατάρτιση και η πιστοποιημένη επιμόρφωση στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο προκρίνεται ως σημαντικό προσόν επιλογής στην αξιολόγηση συνεργατών από εκατοντάδες Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς (Κολλέγια, Κ.Ε.Κ., Ι.Ε.Κ., Φροντιστήρια, ΚεΔιΒιΜ) που γνωρίζουν και έχουν συνεργαστεί με την Employ.
Τέλος, στο πλαίσιο της διαδικασίας ελέγχου συμβατότητας των προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης με τα πιστοποιημένα επαγγελματικά περιγράμματα αναμένεται να συνυπολογιστεί στα απαιτούμενα κριτήρια για ένταξη στο Υπομητρώο Στελεχών Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού ως πρόγραμμα επιμόρφωσης που διοργανώνεται από αδειοδοτημένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Κ.Δ.Β.Μ. και ιδιωτικό φορέα εξειδικευμένο στο αντικείμενο της Συ.Ε.Π.

Πληροφορίες

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.