Διάλεξη του καθηγητή Λ. Πλάτωνα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί στη διάλεξη του αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Λευτέρη Πλάτωνα, με τίτλο “ Δαίδαλος, ένας προϊστορικός Leonardo “, σήμερα το απόγευμα, στις  18:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Α.Μ.Η.

Η εικόνα που διέσωσε η ελληνική παράδοση για τον μυθικό Δαίδαλο παρουσιάζει έναν άνθρωπο με απίστευτες καλλιτεχνικές δεξιότητες, ικανό να κατασκευάσει τα εκπληκτικότερα έργα τέχνης, αλλά και εντυπωσιακά οικοδομήματα, πάντα για λογαριασμό του «βασιλιά Μίνωα». Τα ίδια τα ευρήματα των ανασκαφών, και ιδιαίτερα εκείνα από τα μινωικά ανάκτορα, ήρθαν να επιβεβαιώσουν την παράδοση, καθώς τα κορυφαία έργα στους τομείς, μεταξύ άλλων της αρχιτεκτονικής, της γλυπτικής και της λιθοτεχνίας, φαίνεται να αποτελούν δημιουργίες λίγων, πιθανώς επώνυμων, προσώπων, με εξαιρετικές ικανότητες αλλά και εμπειρία σε διάφορες τέχνες.

Η διάλεξη διοργανώνεται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης του Α.Μ.Η. «Δαίδαλος. Στα ίχνη του μυθικού τεχνίτη».

 

Αίθουσα Εκδηλώσεων του Α.Μ.Η.

 Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, ώρα 18:30

Είσοδος ελεύθερη

 

http://www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=748940

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.