Πριν από τρία χρόνια μια πρωτότυπη εφαρμογή εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο στοχεύοντας να συμβάλει στην εξάπλωση της ιδέας της Φιλαναγνωσίας. Ο τρόπος που θα το έκανε, σύμφωνα με τους υπευθύνους του, ήταν έμμεσος. Κι έγινε πραγματικότητα με την άμεση αναγνώρισή του από εκπροσώπους του εκπαιδευτικού χώρου.

Το κυρίως έργο της διαδικτυακής εφαρμογής εστιάζεται στη διαχείριση κάθε Δανειστικής Βιβλιοθήκης με ηλεκτρονικό τρόπο, καταργώντας ουσιαστικά την «έντυπη γραφειοκρατία» που επιφορτίζει κάθε βιβλιοθηκάριο.

Η σχεδίασή της, με γνώμονα την απλότητα και την ευχρηστία, έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση από κάθε είδους βιβλιοθήκη (δημόσιες και ιδιωτικές). Πλέον, οποιοσδήποτε έχει την ευθύνη μιας δανειστικής βιβλιοθήκης έχει ταυτόχρονα σύμμαχο και βοηθό τον «Βιβλιοδανό».

Με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου ο «Βιβλιοδανός» έκλεισε τρία χρόνια λειτουργίας και συνεχίζει με στόχο τόσο την ενθάρρυνση κάθε εκπαιδευτικού στο έργο που έχει αναλάβει αλλά και έμμεσα στην προσέλκυση των παιδιώνώστε να γίνουν φίλοι του βιβλίου.

Ο «Βιβλιοδανός» δεν απαιτεί οποιουδήποτε είδους χρηματική αμοιβή (για παράδειγμα, συνδρομή είτε κόστος εγγραφής κ.ά.). Είναι μια ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε με μεράκι, αγάπη για τα παιδιά και σεβασμό στον κόσμο του βιβλίου.

Είναι προσβάσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.bibliodanos.gr

 

 

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.