1ο Διεθνές Ψυχαναλυτικό Συμπόσιο «Ο Φρόυντ στην Ακρόπολη»

Η εταιρεία οπτικής επικοινωνίας “Lectus adv” σε συνεργασία με την «Άερτον Ψυχολογικές Υπηρεσίες» ως επιστημονικό φορέα, διοργανώνει στον ΙΑΝΟ συνέντευξη Τύπου με αφορμή το 1ο Διεθνές Ψυχαναλυτικό Συμπόσιο «Ο Φρόυντ στην Ακρόπολη», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2019 στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Είσοδος ελεύθερη

Λίγα παραπάνω λόγια για το συμπόσιο:

To 1ο Διεθνές Ψυχαναλυτικό Συμπόσιο «Ο Φρόυντ στην Ακρόπολη» διοργανώνεται στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2019 στο Μουσείο της Ακρόπολης, από την εταιρεία οπτικής επικοινωνίας “Lectus adv” με επιστημονικό φορέα την «Άερτον Ψυχολογικές Υπηρεσίες».

Στην Πολιτιστική μας Κληρονομιά βασίστηκε η Διεθνής Ψυχαναλυτική Σκέψη.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ!

 

Οι αρχαίοι Έλληνες, αναδεικνύοντας τις αδυναμίες των ίδιων τους των θεών, επέτρεπαν στους ανθρώπους να αντιληφθούν τη λειτουργία του ψυχικού οργάνου. Σήμερα, με αφορμή την επίσκεψη του Σίγκμουντ Φρόυντ το 1904 στην Ακρόπολη, εκατοντάδες χρόνια μετά κοινό όραμα είναι η ανάδειξη της βαθιάς συμβολής της ελληνικής κληρονομιάς στις επιστήμες της ψυχολογίας, της ψυχανάλυσης και της ψυχοθεραπείας

Τα σύμβολα, οι αρχαίες τραγωδίες, τα ονόματα και οι μύθοι του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, υπήρξαν βασική έμπνευση στη γένεση της ψυχανάλυσης.

Το συμπόσιο πραγματεύεται σύγχρονα θέματα της ψυχολογίας, της ψυχανάλυσης και της ψυχοθεραπείας με ομιλητές επιφανείς ψυχαναλυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στα πλαίσια του συμποσίου θα πραγματοποιηθεί βιωματική επίσκεψη στο βράχο της Ακρόπολης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συμπόσιο και εγγραφές, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.freudontheacropolis.com.

όπως και τα social media της διοργάνωσης:

Facebook: Freud On The Acropolis  

Instagram: @freud.on.the.acropolis

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.