ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας: Back to school

Είναι μια ξενόφερτη έκφραση που σηματοδοτεί το τέλος των διακοπών και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Εμείς Εδώ στο ΕΠΑΛ της ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑΣ, εν μέσω καλοκαιρινού θέρους εργαζόμαστε παράλληλα με τις καλοκαιρινές βουτιές και με το κλείσιμο ενός ακόμα επιτυχημένου Ευρωπαϊκού προγράμματος  ErasmusPlus.

Ο τίτλος του με τον αντίστοιχο κωδικό:

COMPETENCES DEVELOPMENT PERSPECTIVE IV

2018-1-EL01-KA116-047115

Είχε διάρκεια 12 μήνες με τις παρακάτω δραστηριότητες

  • 4 Εκπαιδευτικοί στην Βαρκελώνη της Ισπανίας τον Δεκέμβριο του 2018, στην εταιρεία M&M Profuture Training, S.L. με υπεύθυνη την MontserrateRenedo, παρακολούθησε σεμιναριακού τύπου μαθήματα με θέματα την Διαχείριση Κρίσεων στην Τάξη και το Σχολικό Περιβάλλον και εμβάθυνε στις πρακτικές του Ισπανικού Εκπαιδευτικού συστήματος πάνω σε θέματα σχολικής παραβατικότητας (Τρόποι αντιμετώπισης και Επίλυσης)
  • 2 Απόφοιτοι Εκπαιδευόμενοι του τομέα Γεωπονίας της Ειδικότητας Φυτικής Παραγωγής για διάστημα 3ων μηνών, Μαθήτευσαν για την απόκτηση εργασιακής Εμπειρίας στο Γεωργικό Ινστιτούτο της Κύπρου(MINISTRY OF AGRICULTURE, RURAL DEVELOPMENT AND ENVIRONMENT OF CYPRUS). Πιο συγκεκριμμένα τοποθετήθηκαν στον πειραματικό σταθμό του Ινστιτούτο γεωργικών ερευνών Κύπρου στη  Πάφο , σε  καλλιέργειες αμπελιών και εσπεριδοειδών καθώς και σε μονάδες παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού. Το Ινστιτούτο αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο αναγνωρίσιμο οργανισμό σε θέματα γεωπονίας του νησιού, πρόκειται για δημόσιο οργανισμό και οι μαθητές γνώρισαν όλο το φάσμα εργασιών
  • 24 μαθητές για διάστημα 21 ημερών (η μεγαλύτερη διάρκεια που επιτρέπεται) από όλες τις Ειδικότητες και Τομείς του Σχολείου σε εταιρείες, για την απόκτηση αρχικής επαγγελματικής εμπειρίας στην Κύπρο και Ισπανία.
  • Πιο συγκεκριμμένα:

    • 6 μαθητές της Γεωπονίας στον Φορέα Γεωργικό Ινστιτούτο της Κύπρου
    • 6 μαθητές του Τομέα της Μηχανολογίας τοποθετήθηκαν στο εργοστάσιο παραγωγής μπύρας ΚΕΟ, στην Λεμεσό ,εργάσθηκαν σε θέματα λειτουργίας και συντήρησης βιομηχανικής ψύξης
    • 3 μαθητές του τομέα Ηλεκτρολογίας τοποθετήθηκαν στην  ιδιωτική εταιρία VOLCAN την μεγαλύτερη ηλεκτρολογική εταιρία του Κοραλλέχου στην Φουερτεβεντούρα,. Οι μαθητές αναλώθηκαν μάλιστα κατά την διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης σε εξωτερικές εργασίες στην ευρύτερη περιοχή του Κοαραλλέχου. Οι ίδιες εταιρίες αλλά και οι πελάτες ήταν τόσο ευχαριστημένοι από την αποτελεσματικότητα των μαθητών. Μάλιστα ζήτησαν να φροντίσουμε μέσα από το πρόγραμμα Erasmus pro να τους στείλουμε για 3 μήνες στην εταιρία για μακροπρόθεσμη πρακτική άσκηση με προοπτική μόνιμης εργασίας.
    • Στην ίδια πόλη και στην εταιρία λογισμικού PENGDOLTH οι τοποθετήσεις των 6 μαθητών πληροφορικής είχαν απόλυτη επιτυχία , να ανταποκριθούν στις ανάγκες ηλεκτρονικού εμπορίου αφού διεκπαιραίωναν ηλεκτρονικές συναλλαγές και παραγγελίες με εταιρίες του εξωτερικού όπου η διαδικασία γίνονταν στα αγγλικά.
    • 3 μαθητές του τμήματος οικονομίας τοποθετήθηκαν σε 2 μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες το Hotel Αrena Suite & το Hotel Aloe Club στο τμήμα διαφήμισης και μάρκετινγκ όπου εργαζόνταν στην προώθηση των ξενοδοχείων σε διαφημιστικούς ιστοτόπους. Επίσης κάποιες ώρες βοηθούσαν και στην ρεσεψιόν και στη  ηλεκτρονική εισαγωγή των πελατών.

Στους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν στο τέλος,

  • Βεβαιώσεις Συμμετοχής
  • Πτυχίο Europass
  • Βεβαιώσεις από τις Εταιρείες
  • Απόδοση πιστωτικών Μονάδων ECVET

 

Hπαιδαγωγική ομάδα του Σχολείου και ο Διευθυντής Συγχαίρουν τους συμμετέχοντας για την πιστή εφαρμογή του σχεδίου και του εύχονται τα καλύτερα στις νέες προκλήσεις της Αγοράς.

Προηγούμενο άρθροΗ ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση
Επόμενο άρθροΝεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία: Τι θα αλλάξει στις Πανελλήνιες του 2020
Ο Πολύβιος Πρόδρομος είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής(τμήμα Βυζαντινών-Νεοελληνικών Σπουδών) του ΕΚΠΑ. Είναι Διδάκτορας της Εκπαίδευσης (Ph.D.,Ed.D.) του Clayton University (USA). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής, ειδίκευση: "Δημιουργική Γραφή και Εκπαίδευση" (ΠΔΜ-ΑΠΘ). Έχει διδάξει στη Δημόσια και Ιδιωτική εκπαίδευση.Έχει συγγράψει βιβλία για το μάθημα της Έκφρασης-Έκθεσης.Παράλληλα, έχει βραβευθεί πολλές φορές από Ελληνικούς και Διεθνείς Εκπαιδευτικούς και Λογοτεχνικούς Οργανισμούς. Έχει συμμετάσχει με ανακοίνωση σε διεθνή και εθνικά εκπαιδευτικά συνέδρια. Είναι συγγραφέας σχολικών βοηθημάτων Νεοελληνικής Γλώσσας & Λογοτεχνίας Λυκείου των εκδόσεων Πατάκη. Σήμερα εργάζεται ως φιλόλογος στην Ιδιωτική εκπαίδευση στην Πάτρα.Επικοινωνία:[email protected]

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.