Τα «μυστικά» των φετινών Πανελληνίων

Για το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξεταστικό σύστημα

Σεβόμαστε πρώτα απ’ όλα τους μαθητές. Το μόνο εύκολο για μας θα ήτανε να έρθουμε και να πούμε τέρμα το παλιό εξεταστικό σύστημα. Το καταργούμε και κάνουμε ένα άλλο. Δεν το κάνουμε. Δεν το κάνουμε διότι τα παιδιά τα οποία μπαίνουνε στην τρίτη λυκείου ήδη έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους. Και θεωρούμε ότι είναι ανεύθυνο να το αλλάξουμε από την μία ημέρα στην άλλη. Το σύστημα αυτό θα παραμείνει ως έχει, όπως ψηφίστηκε. Ανακοινώνουμε τις επόμενες ημέρες κάποιες αλλαγές κυρίως όσον αφορά στον εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης, διότι μετά από ενδελεχείς συζητήσεις και με τους φορείς και με διάφορα εμπλεκόμενα μέρη, φαίνεται ότι η κάλυψη αυτής της ύλης είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Στόχος είναι η βελτίωση των πιο μεγάλων στρεβλώσεων του νυν εξεταστικού συστήματος, χωρίς όμως να προκαλούμε την αναστάτωση που θα επέφερε μια συνολική αλλαγή του συστήματος. Άρα στους βασικούς του άξονες το σύστημα θα παραμείνει ως έχει για τα παιδιά που μπαίνουν τώρα στην τρίτη λυκείου, θα φέρουμε κάποιες βελτιωτικές κινήσεις το επόμενο διάστημα και κατά τα λοιπά θα συζητήσουμε σε βάθος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για ένα καλύτερο σύστημα εισαγωγής.

Από τη συνέντευξη της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως στο ραδιόφωνο του Real

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.