Η Υπουργεός Παιδείας κ.Ν.Κεραμέως σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα  τονίζει ότι θα καταργηθούν οι “αώνιοι” φοιτητές με κάποιες εξαιρέσεις για λόγους υγείας ή άλλους ειδικούς λόγους. Επίση θα θα προβλεφθεί μεταβατικό στάδιο εφαρμογής,  κατά την κατάργηση του καθεστώτος των “αιώνιων” φοιτητών.

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις δηλώνει ότι δεν θα υπάρξουν φέτος αλλαγές, ενώ οι όποιες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής εξετάζονται σε βάθος χρόνου, κατόπιν διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς. Αναφέρει, πάντως, ότι ήδη μελετώνται να γίνουν από φέτος σημαντικές αλλαγές στην εξεταστέα ύλη των μαθημάτων.

Επίσης αναφέρει ότι παρά τη διαφωνία της ΝΔ με την “άναρχη και άτακτη” συγχώνευση των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ, το νέο καθεστώς θα παραμείνει, καθώς όπως εξηγεί “προέχει να σταθούμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους νέους που έχουν ήδη επιλέξει τα νέα τμήματα και στις οικογένειές τους”.

Η υπουργός Παιδείας υπογραμμίζει ότι θα καθιερωθεί βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ θα επιδιωχθεί η σύνδεση των πτυχίων με την αγορά εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

https://www.vivliopoleiopataki.gr/product/611895/vivlia-ekpaideush-ellhnikh-ekpaideush-geniko-lukeio/Neoellhnikh-Glossa-_-Logotexnia-G΄-GEL-Krithria-aksiologhshs/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.