Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκης Κεραμέως, με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα, κ. Geoffrey Pyatt

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, συνάντηση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκης Κεραμέως, με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα, κ. Geoffrey Pyatt. 

Η Υπουργός αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης στον τομέα αρμοδιότητάς της, μεταξύ των οποίων η απελευθέρωση των σχολικών μονάδων από το σφιχτό εναγκαλισμό του Υπουργείου, η ενίσχυση της αυτονομίας και της εξωστρέφειας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, η διεύρυνση της δυνατότητας δημιουργίας ξενόγλωσσων προπτυχιακών τμημάτων, η στήριξη της τεχνολογικής εκπαίδευσης και της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Ο Πρέσβης ανέδειξε ζητήματα που ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως τη χώρα του, όπως η διεύρυνση των ανταλλαγών υποτρόφων και φοιτητών μεταξύ Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, η δυνατότητα για Αμερικανούς φοιτητές να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα σε θεματικές όπου η χώρα μας κατέχει ιδιαίτερη τεχνογνωσία, όπως η ναυτιλία, και η εν γένει προώθηση του στρατηγικού διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ σε θέματα Παιδείας.

Οι δύο συνομιλητές συμφώνησαν να διερευνήσουν περαιτέρω τρόπους συνεργασίας και αμοιβαίας αξιοποίησης των πλούσιων δυνατοτήτων των δύο χωρών, προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.