Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων – Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή» – σχ. έτος 2019-2020

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2019-2020 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων.

Η σχολική χρονιά 2018-2019 ήταν η πρώτη και πιλοτική χρονιά εφαρμογής του νέου προγράμματος της Βουλής των Εφήβων – Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή. Στο πλαίσιο αυτής της νέας Βουλής των Εφήβων οι έφηβοι βουλευτές επιλέγονται από ομάδες μαθητών και μαθητριών που έχουν αναπτύξει δραστηριότητες κοινωνικού ενδιαφέροντος στα σχολεία και στις κοινότητές τους. Οι ομάδες αυτές δραστηριοποιούνται γύρω από ένα γενικό θέμα που τους δίνεται, σε τομείς κοινωνικού ενδιαφέροντος, μέσα από τους οποίους επιδιώκουν να κάνουν πράξη τις αρχές της δημοκρατικής συμμετοχής, της αλληλεγγύης και της κινητοποίησης για θέματα ποιότητας ζωής.

Υποστηρίζονται και συντονίζονται κεντρικά ενώ διασυνδέονται και ανταλλάσσουν μεταξύ τους στοιχεία σχετικά με τη δράση τους. Τον Μάιο επιλέγονται με συμμετοχικές διαδικασίες οι εκπρόσωποι των ομάδων αυτών που θα συναντηθούν στην ετήσια Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων στην Αθήνα, όπου θα ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και προτάσεις. Με αυτό τον τρόπο η Βουλή των Εφήβων συνδέεται πιο ενεργά με την καθημερινότητα των μαθητών και μαθητριών στα σχολεία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.