Ανακοινώθηκαν από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ οι τρεις ερευνητές, οι οποίοι επιλέχθηκαν προκειμένου να λάβουν την υποτροφία που προσφέρει το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, στο στο πλαίσιο της λειτουργίας της Έδρας Νεοελληνικών Σπουδών «Μαριλένα Λασκαρίδη». Οι υπότροφοι θα βρεθούν στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και θα εργαστούν πάνω στα ερευνητικά τους ενδιαφέροντα στο πεδίο των Νεοελληνικών Σπουδών ως επισκέπτες ερευνητές για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Οι υπότροφοι ξεχώρισαν για τις ερευνητικές τους προτάσεις και επιλέχθηκαν από το Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με τα κριτήρια που όριζε η προκήρυξη, ανάμεσα σε υποψηφίους πολύ υψηλού επιπέδου.

Υποτροφία 8 μηνών:

  1. Ιωάννης Παπαχρήστου (PhD in 2013, Department of Philosophy, Humboldt-Universität zu Berlin)

Project: “Kallinikos III of Constantinople and The Religious Philosopher by Bernard Nieuwentyt”

Περίοδος υποτροφίας: 1 Σεπτεμβρίου 2019  με 30 Απριλίου 2020

 

Υποτροφίες 4 μηνών:

  1. Kristina Gedgaudaitė (PhD in 2019, Oxford University)

Project: “Smyrna in your Pocket: Memory of Asia Minor in Contemporary Greek Culture”

Περίοδος υποτροφίας: 1 Σεπτεμβρίου 2019 με 31 Δεκεμβρίου 2019

 

  1. Παυσανίας Καραθανάσης (Ph.D. in 2017; Department of Social and Historical Anthropology, University of the Aegean)

Project: «Prolonged crisis and permanent liminality: A study of the relations between Greece and Cyprus through shared experiences of sociopolitical crisis»

Περίοδος υποτροφίας: 1 Οκτωβρίου 2019 με 31 Ιανουαρίου 2020

 

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη συγχαίρει θερμά τους υποτρόφους και εύχεται καλή επιτυχία στο έργο τους!

————————————————-

Η Έδρα «Μαριλένα Λασκαρίδη» ιδρύθηκε από την Ολλανδική Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών και χρηματοδοτείται κατά κύριο λόγο από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στο πλαίσιο των στόχων του για την προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού και των ελληνικών Γραμμάτων σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Η έδρα φέρει το όνομα της αείμνηστης Μαριλένας Λασκαρίδη, Αντιπροέδρου του Ιδρύματος.  Στη χρηματοδότηση συνεισφέρει επίσης το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και η Ολλανδική Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών.

Το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της Ολλανδίας, συνδέεται ιστορικά με το ελληνικό πνεύμα, καθώς στη βιβλιοθήκη του φυλάσσεται μέρος του πολύτιμου αρχείου του Αδαμάντιου Κοραή, ενώ από το Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών επιτελείται σπουδαίο επιστημονικό έργο για δεκαετίες. Η έδρα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ είναι μία από τις λίγες έδρες αντίστοιχων σπουδών στη Δυτική Ευρώπη.

 

Σημείωση: Η φωτογραφία που συνοδεύει την παρούσα δημοσίευση προέρχεται από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ.

 

https://www.vivliopoleiopataki.gr/product/611895/vivlia-ekpaideush-ellhnikh-ekpaideush-geniko-lukeio/Neoellhnikh-Glossa-_-Logotexnia-G΄-GEL-Krithria-aksiologhshs/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.