Σύντομη Περιγραφή

Η Φιλοσοφική Συμβουλευτική βασίζεται στην άριστη κατάρτιση στην ακαδημαϊκή φιλοσοφία αναφερόμενη σε καθημερινά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος ιδιαίτερα στη σύγχρονη πραγματικότητα και τα τελευταία χρόνια ενισχύεται ολοένα και περισσότερο ο ρόλος και η πρακτική αξιοποίηση της. Ειδικότερα, παρέχει μια κατανόηση των φιλοσοφικών ιδεών και θεωριών για να βοηθήσει αυτούς στους οποίους απευθύνεται, ώστε να αποκτήσουν βαθύτερη γνώση, αυτοσυνειδησία και λειτουργικότητα στην καθημερινή τους ζωή. Η Φιλοσοφική Συμβουλευτική εξετάζει διάφορα θέματα -πρακτικά και πιο σύνθετα- από μια ευρύτερη οπτική, μη κλινική ή ψυχολογική- και επικεντρώνεται στην ενίσχυση των δυνατοτήτων του ατόμου. Στόχος της είναι να υποστηρίξει τα άτομα να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτογνωσία και να επιτύχουν κορυφαίες επιδόσεις. Κατά αυτόν τον τρόπο βοηθάει τόσο τον ειδικό όσο και το άτομο να διαχειριστεί καλύτερα και με επιτυχία, θέματα καριέρας, ηθικά ή διαπροσωπικά διλήμματα κλπ.

Κατηγορίες Δεκτών Υποψηφίων
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Α.Ε.Ι.- Α.Τ.Ε.Ι., εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς επιστήμονες, συμβούλους σταδιοδρομίας, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και φοιτητές/σπουδαστές αντίστοιχων ειδικοτήτων, σε στελέχη από τους κλάδους του HR αλλά και σε όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο του coaching. Επιπρόσθετα, σε κάθε άτομο που μπορεί να επωφεληθεί από τη φιλοσοφική βοήθεια στην επίλυση ή τη διαχείριση θεμάτων που σχετίζονται με την καθημερινή του εμπειρία ζωής. Ενδεικτικά ζητήματα που σχετίζονται με: θέματα ιδιωτικής ή επαγγελματικής ηθικής και δεοντολογίας ή ζητήματα προσωπικής ή επαγγελματικής ολοκλήρωσης, ρητορικής, δεξιότητες λήψης αποφάσεων κ.α.

Οφέλη Παρακολούθησης
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των συμμετεχόντων και σε επίπεδο γνώσεων και στάσεων, στοχεύει στην κατάρτιση τους στο θεματικό πεδίο της φιλοσοφικής συμβουλευτικής, προσδίδοντας γνώσεις και δεξιότητες τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν σε πεδία όπως η συμβουλευτική, η διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού και η εκπαίδευση.

Περισσότερες πληροφορίες earn.e-employ.gr

 

https://www.vivliopoleiopataki.gr/product/611895/vivlia-ekpaideush-ellhnikh-ekpaideush-geniko-lukeio/Neoellhnikh-Glossa-_-Logotexnia-G΄-GEL-Krithria-aksiologhshs/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.