«Παιχνίδια ή αφιερώματα;

Τα (πολύ) μικρά αγγεία της Μινωικής Εποχής»

Θεματική ξενάγηση στις συλλογές του Αρχαιολογικού Μουσείου και εργαστήριο αγγειοπλαστικής για ενήλικες και παιδιά από αρχαιολόγους και συντηρητές του Μουσείου.

Τα μικρογραφικά αγγεία της Μινωικής Εποχής αποτελούν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σύνολο τόσο από αισθητική άποψη όσο και σε σχέση με τη λειτουργία τους. Παιχνίδια ή αφιερώματα, τα μικρά αυτά κομψοτεχνήματα παρουσιάζονται στις συλλογές του Μουσείου και μας προ(σ)καλούν να συζητήσουμε τον ρόλο τους στην καθημερινή ζωή των Μινωιτών. Στο εργαστήριο πηλού, θα φτιάξουμε αντίγραφα ή αντικείμενα εμπνευσμένα από τα μικρά αυτά αγγεία, βιώνοντας εμπειρικά τη γοητεία της μικρογραφικής τέχνης.

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019, στις 10.00

Σημείο συνάντησης: Αίθουσα Πολυμεσικών Εφαρμογών (στο ισόγειο του Μουσείου). Το εργαστήριο αγγειοπλαστικής θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

Είσοδος ελεύθερη. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2810 279080 (κ. Ειρήνη Νικολακοπούλου) και 2810 279160 (κ. Γιάννη Ρογδάκη)

 

Δείτε επίσης: Abfutura, Έκθεση σύγχρονης τέχνης

 

https://www.vivliopoleiopataki.gr/product/611895/vivlia-ekpaideush-ellhnikh-ekpaideush-geniko-lukeio/Neoellhnikh-Glossa-_-Logotexnia-G΄-GEL-Krithria-aksiologhshs/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.