Έκθεση σύγχρονης τέχνης της Céline Murphy, εικαστικού – αρχαιολόγου

Εγκαίνια: Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, στις 20.00.

Ελεύθερη είσοδος

Διάρκεια έκθεσης: 11 – 28 Ιουλίου 2019

Αίθουσα Πολυμεσικών Εφαρμογών

(στο ισόγειο του Μουσείου)

Είσοδος στην έκθεση με το εισιτήριο του Μουσείου.

Ξενάγηση από την εικαστικό με ελεύθερη είσοδο την Πέμπτη 18 Ιουλίου, 18.00 – 20.00.

Abfutura σημαίνει στα λατινικά «αυτά που πρόκειται να εξαφανιστούν». Σε διάλογο με την αρχαιολογία, αυτή η έκθεση σύγχρονης τέχνης θίγει τις έννοιες της ανασκαφής, της διαχείρισης και της συντήρησης της σχεδόν-απουσίας. Με ακαδημαϊκές σπουδές στην αρχαιολογία, αλλά και εκπαίδευση στην τέχνη, η Céline εργάζεται στα πεδία τομής των δύο κλάδων, εκφράζοντας σκέψεις, εντυπώσεις και ανακαλύψεις σε γραπτή και εικαστική μορφή. Κατά το διάστημα αυτό, γοητευμένη από «το θραύσμα», είτε ως φυσική είτε ως εννοιολογική οντότητα, η Céline διερευνά την αφηγηματική του αξία στις ανασυνθέσεις ‒ ή, ίσως με περισσότερη ακρίβεια, στις συνθέσεις ‒ του παρελθόντος. Μέσα από εγκαταστάσεις με πηλό, ακολουθεί διαφορετικούς δρόμους τόσο για την κατανόηση θραυσμένων αντικειμένων ή κατασκευών σε αποσύνθεση όσο και για τη διαχείριση των απειροελάχιστων ιχνών αντικειμένων που έχουν σχεδόν εξαφανιστεί.

 

https://www.vivliopoleiopataki.gr/product/611895/vivlia-ekpaideush-ellhnikh-ekpaideush-geniko-lukeio/Neoellhnikh-Glossa-_-Logotexnia-G΄-GEL-Krithria-aksiologhshs/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.