Το «Εργαστήριο Μελέτης Μύθου & Θρησκείας στην Ελληνική & Ρωμαϊκή Αρχαιότητα» («ΕΜΜΥΘΑ», ΦΕΚ 990/28.5.2015 Τεύχος Β), το οποίο πρόσκειται στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο με θέμα “Mythical History and Historical Myth: Blurred Boundaries in Antiquity” από Παρασκευή 28 Ιουνίου μέχρι Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών (αίθουσα Ι 10).

Θέμα του Συνεδρίου είναι δύο θεμελιώδεις έννοιες του αρχαιοελληνικού και ρωμαϊκού κόσμου: ο Μύθος και η Ιστορία. Η διαχρονική και συγχρονική διαπλοκή τους στην αρχαιοελληνική και λατινική γραμματεία και σκέψη αποτελεί τη ρηξικέλευθη μεθοδολογική προσέγγιση που το Συνέδριο αυτό θα επιχειρήσει.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν με ανακοίνωση 60 ομιλητές, οι οποίοι προέρχονται από μια πλειάδα Πανεπιστημίων ανά τον κόσμο: Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Βραζιλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Ισπανία, Ουγγαρία, Πολωνία και, φυσικά, Ελλάδα (Πάτρα, ΕΚΠΑ, Ιωάννινα, Κρήτη, Θεσσαλία, ΕΑΠ).

Το πρόγραμμα βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: https://mythistory.events.upatras.gr/

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και ανοιχτή στο κοινό.

Η Οργανωτική Επιτροπή:

– Μενέλαος Χριστόπουλος (Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου «ΕΜΜΥΘΑ»

– Αθηνά Παπαχρυσοστόμου (Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας)

– Ανδρέας Αντωνόπουλος (Μεταδιδακτορικός Ερευνητής)

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.