ΔΠΜΣ: «Μουσειακές Σπουδές»

Το Εργαστήριο Ψυχογλωσσολογίας και Νευρογλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας σας προσκαλεί στη σειρά ομιλιών «Και μετά τη Φιλολογία; Οι εμπειρίες παλιών φοιτητών και η μετέπειτα πορεία».

Στη δεύτερη ομιλία της σειράς ομιλιών, προσκεκλημένη είναι η Βασιλική Ζερβογιάννη, με θέμα «Υποστηρικτικές τεχνολογίες για άτομα με αυτισμό ή/και γλωσσικές διαταραχές».

Η Βασιλική Ζερβογιάννη αποφοίτησε από το τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών με ειδίκευση στη Γλωσσολογία. Συνέχισε τις σπουδές της στην Τεχνητή Νοημοσύνη με εφαρμογές στη γλώσσα στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Είναι επιστημονική συνεργάτης στα Πανεπιστήμια της Σορβόνης και του Μπαθ. Είναι υπεύθυνη του διεθνούς προγράμματος ‘BETA’ που έχει ως σκοπό την σύνταξη, ανάδειξη και εφαρμογή εργαλείων αξιολόγησης για ψηφιακές τεχνολογίες για αυτιστικά άτομα. Στα επιστημονικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται ο χρηστοκεντρικός σχεδιασμός ψηφιακών συστημάτων, οι υποστηρικτικές τεχνολογίες στην εκπαίδευση και οι εφαρμογές φυσικής γλώσσας.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 στην αίθουσα 421, ώρες 12 – 13.30.

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/
https://www.vivliopoleiopataki.gr/product/611895/vivlia-ekpaideush-ellhnikh-ekpaideush-geniko-lukeio/Neoellhnikh-Glossa-_-Logotexnia-G΄-GEL-Krithria-aksiologhshs/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.