Η Διδακτική της Κοινωνιολογίας στο Νέο Λύκειο

Διήμερη Διαδικτυακή Επιμόρφωση

Γενική Περιγραφή

Μια από τις βασικές αλλαγές που επιφέρει η ψήφιση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου είναι, μεταξύ άλλων, η αντικατάσταση του μαθήματος των Λατινικών από το μάθημα της Κοινωνιολογίας στις επόμενες Πανελλήνιες Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ανθρωπιστικών σπουδών.
Αποτελεί, λοιπόν, μια νέα πρόκληση στους διδάσκοντες του μαθήματος, η διδακτική μεθοδολογία ενός ευρύτατου γνωστικού αντικειμένου όπως η Κοινωνιολογία σύμφωνα και με τις αναδυόμενες απαιτήσεις που επιφέρει η αλλαγή αυτή και η ένταξη του ως μάθημα Πανελληνίων Εξετάσεων.

Στόχος Επιμόρφωσης

Στόχος του προγράμματος είναι αφενός η εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τον τρόπο σκέψης και εργασίας (συγκρότηση θεωρίας και διεξαγωγή έρευνας) των διαφορετικών επιστημονικών παραδειγμάτων των Κοινωνικών Επιστημών και αφετέρου η διδακτική αξιοποίηση αυτών των παραδειγμάτων.
Περιεχόμενο του μαθήματος: η εισαγωγή στην ιστορία των κοινωνικών επιστημών και η συστηματική έκθεση των εννοιών και του εννοιακού πλαισίου του κάθε επιστημονικού παραδείγματος.

Μαθησιακοί Στόχοι

Μετά την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης, αναμένεται οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες:
α. να έχουν επικαιροποιήσει τις γνώσεις τους σχετικά με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της Διδακτικής των Κοινωνικών Επιστημών
β. να είναι σε θέση να αξιοποιούν διαφορετικές μεθοδολογικές προσεγγίσεις προκειμένου να ανταποκριθούν σε διαφορετικές μαθησιακές ανάγκες και προφίλ
γ. να είναι σε θέση να δημιουργούν μικρο-διδακτικά σενάρια με υλικό από το σχολικό εγχειρίδιο Κοινωνιολογίας

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους των Κοινωνικών Επιστημών που επιθυμούν να εξοικειωθούν με τη Διδακτική, σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν γνωστικά αντικείμενα των Κοινωνικών Επιστημών και σε άλλους κλάδους επιστημόνων που ενδιαφέρονται για ζητήματα Διδακτικής.

Περισσότερες πληροφορίες : e-employ.gr

 

http://www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=748940

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.