Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας: “Συνομιλίες με τον Φαβρίκιο. Η αντοχή της σκέψης και του λόγου του Γιώργου Θεοτοκά”

Τιμώντας την επέτειο των 50 ετών από τον θάνατο του Γιώργου Θεοτοκά, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας συνδιοργάνωσε με τον Δήμο Ναυπλιέων και το Ναυπλιακό Ίδρυμα Ιωάννης Καποδίστριας Συνέδριο στις 22-23 Οκτωβρίου 2016 με τίτλο: “Συνομιλίες με τον Φαβρίκιο. Η αντοχή της σκέψης και του λόγου του Γιώργου Θεοτοκά”. Στο συνέδριο συμμετείχαν επιφανείς Πανεπιστημιακοί και Ειδικοί επιστήμονες.

Η κ. Κυριακή Πετράκου είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Περίληψη της εισήγησης

Θα αναλυθούν τα γυναικεία θεατρικά πρόσωπα που έχουν σημαντικό ρόλο σε ορισμένα από τα δεκατρία ολοκληρωμένα θεατρικά έργα του Θεοτοκά, ενώ θα αναφερθούν και τα προπλάσματα γυναικείων προσώπων σε κάποια από τα ημιτελή και μέχρι πρόσφατα άγνωστα έργα του, καθόσον παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Μέσα από την εξέταση αυτή θα αναδειχθεί η εικόνα της γυναίκας όπως την συνέλαβε και την αποτύπωσε θεατρικά ο Θεοτοκάς και θα γίνει σύγκριση με την κοινωνική αλλά και τη γενικότερη θεατρική εικόνα της.

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.