Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Φυσικό και πολιτισμικό τοπίο

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Φυσικό και πολιτισμικό τοπίο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», διοργανώνει σειρά δράσεων με τίτλο «Φυσικό και πολιτισμικό τοπίο. Τα κεραμικά εργαστήρια και τα αργιλορυχεία στην ευρύτερη περιοχή του Βαθυπέτρου, νότια του Γιούχτα, από τους μινωικούς χρόνους έως σήμερα».

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω: 

1. Σάββατο 11 Μαΐου 2019: Περιήγηση στην ευρύτερη περιοχή της Μινωικής Έπαυλης του Βαθυπέτρου, νότια του Γιούχτα. 

Η ξενάγηση θα ξεκινήσει με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της μινωικής έπαυλης, όπου εντοπίστηκε εργαστήριο κεραμικής. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς την κοιλάδα του Καλόλακκου, νότια του Γιούχτα, όπου έχουν ερευνηθεί δύο υστερομινωικά κεραμικά εργαστήρια, ενώ μέχρι πρόσφατα, στον ίδιο χώρο, λειτουργούσε αργιλορυχείο. Ο περίπατος θα ολοκληρωθεί στο Φράγμα του Χαλαβριανού χειμάρρου, τεχνητό υγροβιότοπο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους. 

Υπεύθυνοι ξενάγησης: Παρασκευή Σταματάκη, αρχαιολόγος του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου και Δρ Χαράλαμπος Φασουλάς, υπεύθυνος του Τμήματος Γεωποικιλότητας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. 

Η μεταφορά στο Βαθύπετρο θα πραγματοποιηθεί με λεωφορεία του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2810-279000 και 2810-279073 μέχρι την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Διάρκεια περιήγησης: 3 ώρες. Σημείο συνάντησης: πλατεία απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Ώρα συνάντησης: 9:00. 

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. 

2. Κυριακή 12 Μαΐου 2019: Στο  πλαίσιο  της  περιοδικής  έκθεσης  «Δαίδαλος.  Στα  ίχνη  του μυθικού τεχνίτη», θα πραγματοποιηθούν δύο θεματικές ξεναγήσεις για το ευρύ κοινό με θέμα τη μινωική κεραμική τεχνολογία και ειδικότερα τις τεχνικές κατασκευής των μινωικών αγγείων και τη χρήση του κεραμικού τροχού.

Ώρες ξενάγησης: 11:00-12:00 και 12:00-13:00. 

Είσοδος ελεύθερη.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ξανθουδίδου 2, Ηράκλειο. Τηλ.  2810-279000. Email: [email protected]

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/
Φιλολογικός Ιστότοπος on Facebook
Φιλολογικός Ιστότοπος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.