Ο σοφός, ο σπουδαίος πολίτης και η κοινωνία κατά τους Στωικούς Φιλοσόφους

 

Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ παρουσιάζουν την ομιλία: «Ο ΣΟΦΟΣ, ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ και η ΚΟΙΝΩΝΙΑ κατά τους ΣΤΩΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ». Ομιλητής: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, Καθηγητής Φιλοσοφίας Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Πανεπιστημιακού Σεμιναρίου Φιλοσοφίας με θέμα: «Η ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ: ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ», την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Οργάνωση: ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ. Με την υποστήριξη του Σωματείου “Διόνυσος” και την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΜΙΛΗΤΟΥ

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Νιάρχος γεννήθηκε στα Αρφαρά Μεσσηνίας όπου και ολοκλήρωσε την Γυμνασιακή και την Λυκειακή του εκπαίδευση. Εισήχθη στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Ευρωπαϊκή και Πατρώα Βυζαντινή Μουσική στο Ωδείο Αθηνών. Πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές σπουδές στη Βυζαντινή Φιλοσοφία και τον Πολιτισμό στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (King’s College, London) και αργότερα έλαβε με άριστα το διδακτορικό του στην Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Υπηρέτησε ως λέκτορας Φιλοσοφίας και Κλασικής Φιλολογίας στο St. Peter’s College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και στο St. Clare’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Προσκεκλημένος Καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πρόεδρος και Καθηγητής των Πανεπιστημιακών Σεμιναρίων Φιλοσοφίας του Δήμου Αθηναίων. Είναι Πρόεδρος της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και Διευθυντής της Ετήσιας Φιλοσοφικής Επιθεώρησης Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας «Σωκράτης». Επίσης, είναι πρόεδρος των Διεθνών Φιλοσοφικών Συνεδρίων, τα οποία πραγματοποιούνται στην Αθήνα και αλλού υπό της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας καθώς και του Διεθνούς Κέντρου Φιλοσοφίας της Ιστορίας και του Πολιτισμού.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία και μονογραφίες, καθώς και άρθρα φιλοσοφικού ερευνητικού περιεχομένου σε διεθνή και ελληνικά φιλοσοφικά περιοδικά. Ενδεικτικό συγγραφικό έργο: “Η ελληνική φιλοσοφία κατά την βυζαντινήν περίοδον”, Συμμετρία, 2009. “Αρχαία ελληνική φιλοσοφία”, Συμμετρία, 2008. “Εισαγωγή στην ευρωπαϊκή φιλοσοφία”, Συμμετρία, 2004. “Φιλοσοφείν: εισαγωγική προσέγγιση”, Συμμετρία, 2003. “Η ελληνική φιλοσοφία κατά την βυζαντινήν της περίοδον”, Καρδαμίτσα, 1996. “Φιλοσοφείν”, Ιδιωτική Έκδοση, 1996. “Πλάτωνος Θεαίτητος”, Καρδαμίτσα, 1991.

Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ ευχαριστούν θερμά την Διεθνή Επιστημονική Εταιρεία Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και το Σωματείο “Διόνυσος” για την πρόσκληση τηλεοπτικής καταγραφής.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή καταγγελία, παρακαλούμε, ενημερώστε μας στην κεντρική ιστοσελίδα: http://www.fryktories.net

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.