Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟτο νέο βιβλίο του Χρήστου Γιανναρά, με τίτλο «Αντιπαλεύοντας το πολιτικό τίποτα». Τα κείμενα που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον τόμο είναι αναδημοσίευση από την εφημερίδα Η Καθημερινή (τα κυριακάτικά φύλλα του 2018), εφόσον δεν υπάρχει διαφορετική ένδειξη. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

 

Περιγραφή βιβλίου

Σχεδόν συνωμοτικήπιαηεκφραστικήπου ψάχνει «νόημα» της ελληνικής παρουσίας στοσήμερα. Δεν υπάρχει ενθαρρυντικό σημάδι, μοιάζει, τόσες δεκαετίες τώρα, σαν ναμην έχει υπάρξει η επιφυλλιδογραφική, τακτή (κα ιπεισματική), κυριακάτικη παρέμβαση στα κοινά.

Επιβιώνουν «λάθρα» οιεπιφυλλίδες μου, κι αυτόμάλλον βεβαιώνει ότι κάποτε οπωσδήποτε θαδιαβαστούν.

Μοιάζουν σιωπηρά καταδικασμένες σε συμφωνημένη αποσιώπηση: Οι«αριστεροί» τις αντιπαρέρχονται υπεροπτικά σαν «δεξιές», οι«δεξιοί» τις απεχθάνονται σαν ανυπόφορα «αριστερές», οι«κεντρώοι» απλώς δεν τις καταλαβαίνουν, δεν έχουν τις «προσλαμβάνουσες». Γενικευμένη καιαυτονόητη ἡ αγνόηση-παραθεώρησή τους βεβαιώνει ότι αυτές οιεπιφυλλίδες οπωσδήποτε κάποτε θαδιαβαστούν.

Οι συγκαιρινοί αναπόφευκτα σκοντάφτουν στις ανεπάρκειες καιαδυναμίες του επιφυλλιδογράφου: Η οδύνη του δεν είναι καθαρμένη απόεπιθετικότητα, ὁπόνος του συχνάδιαπλέκεται μετην οργή. Κυρίως, αποδείχνεται ευκολόπιστος: όλους, όταν ξεκινάνε, τους παρουσιάζει ευέλπιδες, προβάλλει ταθετικά τους στοιχεία, ποντάρει στις αγαθές τους φιλοδοξίες, στη δημιουργική τους φιλοτιμία. Και τον διαψεύδουν μετά, όλοι.

Λοιπόν, οιεπιφυλλίδες αυτές κάποτε θαδιαβαστούν.

 

Βιογραφικό

Ο Χρήστος Γιανναράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια της Αθήνας, της Βόννης και της Σορβόννης (Παρίσι). Δίδαξε Φιλοσοφία, Πολιτιστική Διπλωματία και Συγκριτική Οντολογία σε πανεπιστήμια της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Ελλάδας.

Επιφυλλιδογραφεί σε εφημερίδες παρεμβαίνοντας στην πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα.

 

Τίτλοι του ίδιου συγγραφέα που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις IANOS:

1.Ελληνοκεντρικός εκσυγχρονισμός(2018) & 2.Ολοκληρωτισμός αμφιπρόσωπος(2018)

3.Να επαναστατήσει η αξιοπρέπεια(2017)

4.Αόριστη Ελλάδα(2016) & 5.Την αλήθεια κατάματα(2016)

6.Πείνα και δίψα(2015) & 7.Τόπος του ανοίκειου τρόπου(2015)

8.FinisGraeciae(2014) & 9.Η ελληνικότητα ως ποιότητα και ως ντροπή(2014)

10.Το πρόβλημά μας είναι πολιτικό, όχι οικονομικό(2013)

11.Η καταστροφή ως ευκαιρία(2012)

12.Η πολιτική γονιμότητα της οργής(2011)

13.Κατά κεφαλήν καλλιέργεια(2010)

14.Το πολιτικό ζητούμενο στην Ελλάδα σήμερα(2009)

15.Η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα σήμερα(2008)

16.Έπαινος ψήφου τιμωρητικής(2007)

17.Προφορική αμεσότητα(2003)

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.