Την Τρίτη 16 Απριλίου στις 20:30 η Μυρτώ Βαξεβάνη και η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOSπαρουσιάζουν την ποιητική της συλλογή με τίτλο «Καβάφη Μέθεξις», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δρόμων. Η συλλογή αυτή γράφτηκε το 2017 για τον διεθνή διαγωνισμό ποίησης Κ. Π. Καβάφης και αποτελεί μια συνομιλία με γνωστά ποιήματα του αλεξανδρινού.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Πέτρος Ευθυμίου,πρ. υπουργός Παιδείας-δημοσιογράφος

Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, ποιήτρια

 

Θα απευθύνει χαιρετισμό η αν. καθ. του Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μαρία Γκασούκα.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πρόκειται για τη δεύτερη ποιητική συλλογή της Μυρτώς Βαξεβάνη με τίτλο «Καβάφη Μέθεξις», η οποία εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 από τις εκδόσεις «Δρόμων». Η συλλογή αυτή γράφτηκε το 2017 για τον διεθνή διαγωνισμό ποίησης Κ. Π. Καβάφης και αποτελεί μια συνομιλία με γνωστά ποιήματα του αλεξανδρινού χρησιμοποιώντας αφενός το ιστορικό πλαίσιο που οικειοποιείται ο

 

Καβάφης έτσι ώστε να σχολιαστεί το σημερινό κοινωνικο-πολιτιστικό γίγνεσθαι και αφετέρου την περίφημη καβαφική ειρωνεία και κάποια προσωπεία του κατά τρόπο ώστε να στηλιτευθεί η σημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα και την Ευρώπη και τα κακώς κείμενα της δυτικότροπης σκέψης και νόησης. Βεβαίως στο ίδιο ύφος συνυπάρχουν και πρωτότυπα ποιήματα με θεματικές ενότητες όπως τον έρωτα, την πολιτική, την κοινωνία και τον κόσμο των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και την ίδια την ποίηση παρακολουθώντας ταυτόχρονα την εξέλιξη του ποιητικού υποκειμένου.

 

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.