Ψηφιακή ξενάγηση του Μουσείου Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

«Μένουμε σπίτι» «Μένουμε ασφαλείς» σημαίνει ενεργοποίηση ψηφιακών εργαλείων που προσφέρουν συντροφιά στους μικρούς μας φίλους, τους γονείς αλλά και όλους εκείνους που

θέλουν να γνωρίσουν την πανεπιστημιακή κληρονομιά.

Τι μπορούσε να σπουδάσει κανείς στο νεοσύστατο Πανεπιστήμιο της Αθήνας το 1840; Πώς ήταν τα πρώτα διδακτικά συγγράμματα; Πώς έμοιαζε η νέα πρωτεύουσα; Πώς να ήταν η ζωή ενός νέου της εποχής; Και με ποιο τρόπο, τέλος πάντων, αυτός ο Εμμανουήλ, θα καταφέρει άραγε να γράψει το όνομά του στο πρώτο Μητρώο των φοιτητών του πρώτου πανεπιστημίου;

Σε προσκαλούμε να κάνεις ένα ταξίδι στον 19ο αιώνα με την ψηφιακή ξενάγηση «Τι να σπουδάσω» και να γνωρίσεις τα εκθέματα του Μουσείου Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, θα περιηγηθείς σε ένα από τα πιο παλιά αθηναϊκά σπίτια στην Πλάκα, κάτω από την Ακρόπολη, εκεί όπου το 1837 ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πανεπιστήμιο.

Για να γνωρίσεις τον Εμμανουήλ:

  •   Kατέβασε από το Google Play Store την εφαρμογή για κινητές συσκευές Android «Τι να σπουδάσω;» (ή “What should I study” για την αγγλική έκδοση)

  •   Πάρε μια γεύση από τα εκθέματα στα οποία αναφέρεται ο Εμμανουήλ στην Εικονική έκθεση (https://bit.ly/HMUA-VirtualExhibits)

Ελπίζουμε σύντομα να μπορέσεις να γνωρίσεις και τον Εμμανουήλ από κοντά στο Μουσείο.

Η ψηφιακή εφαρμογή δημιουργήθηκε από το Μουσείο Ιστορίας για το νεανικό και ενήλικο κοινό του σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Π.Α. (ερευνητική ομάδα του καθηγητή Γιάννη Ιωαννίδη) και το Ερευνητικό Κέντρο “ΑΘΗΝΑ”.

www.historymuseum.uoa.gr

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.