Θαλασσοπόροι στην Αρχαία Ελλάδα – Πειρατές, Ναυτικοί, Αποικιστές

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο προσφέρει θερινό πρόγραμμα δύο εβδομάδων (1/7-13/7/2019) στα αγγλικά που απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Το πρόγραμμα αυτό με θέμα “Seafarers in Ancient Greece: Pirates, Sailors, Colonizers” θα εστιάσει στις δραστηριότητες των πειρατών, θαλασσοπόρων και αποικιστών από την αρχαϊκή έως την ελληνιστική εποχή και  θα μελετήσει τον ρόλο τους στα μυθικά ταξίδια, στην αποικιοκρατία, και στις ναυμαχίες.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαλέξεις και να επισκεφτούν διάφορες περιοχές της Κέρκυρας που συνδέονται με τη ναυτική ιστορία, αλλά και άλλους προορισμούς όπως του Παξούς και Αντίπαξους, την Δωδώνη και την Νικόπολη. Επιπλέον, θα προσφερθεί σειρά εντατικών μαθημάτων αρχαίας ελληνικής γλώσσας στα αγγλικά σε όλα τα επίπεδα που θα διαρκέσει μία εβδομάδα (15-20 Ιουλίου 2019). Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 31/3/2019. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο https://sites.ionio.gr/classics/

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.