Η αναζήτηση και η διασφάλιση του επαγγελματικού μέλλοντος των παιδιών μας αποτελεί  αναμφίβολα κορυφαίο πρόβλημα της εποχής. Για το σκοπό αυτό από το 2006, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος EMPLOY βρίσκεται στο πλευρό μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, ανέργων και φορέων με καινοτόμες δράσεις, υπηρεσίες και προϊόντα, έχοντας ως στόχο να τους βοηθήσουμε να δημιουργήσουν ένα καλύτερο εκπαιδευτικό & επαγγελματικό μέλλον. 
Κάθε χρόνο, πραγματοποιούμε πάνω από 200 ενημερώσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, και βοηθάμε πάνω από 700 μαθητές σε ατομικό επίπεδο να βρουν το επάγγελμα που τους ταιριάζει, μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού. 
 
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
 
Το πρόγραμμα ατομικής συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού αφορά μαθητές της τελευταίας τάξης του Γυμνασίου καθώς και όλων των τάξεων του Λυκείου. 
Η διαδικασία χωρίζεται σε 2 μέρη: 
 
Α΄ ΜΕΡΟΣ
 
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι πραγματοποιούν το αυτοματοποιημένο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού  Career Gate Test K.17.  Το C.G.T. Κ.17, είναι ένα σύγχρονο, δοκιμασμένο, επιστημονικά ορθό και εύχρηστο τεστ, που μπορεί να βοηθήσει πρακτικά και άμεσα τους νέους  ώστε να πάρουν την πιο κρίσιμη απόφαση της ζωής τους, αυτή που αφορά την επιλογή σπουδών και επαγγέλματος. 
Το τεστ χαρτογραφεί την προσωπικότητα και καταγράφει με ακρίβεια τις πραγματικές κλίσεις, τις προτιμήσεις και τα επαγγέλματα που ταιριάζουν σε ένα άτομο, καταλήγοντας σε μία αναλυτική έκθεση. Το τεστ πραγματοποιείται διαδικτυακά και μέσω αυτού:
• Διερευνώνται η προσωπικότητα, οι κλίσεις και τα ενδιαφέροντα του μαθητή και προσδιορίζονται οι σπουδές και τα επαγγέλματα που του ταιριάζουν. 
• Καταγράφονται οι διασυνδέσεις τους με το εκπαιδευτικό σύστημα και επισημαίνονται ποια από τα επαγγέλματα αυτά έχουν θετικές ή περιορισμένες προοπτικές στην ελληνική, κυπριακή και διεθνή αγορά εργασίας καθώς και οι πιθανές διέξοδοί τους σε άλλα επαγγέλματα ή εξειδικεύσεις. 
• Χαρτογραφείται η προσωπικότητα του κάθε ατόμου, όπως κατανέμεται αναλογικά στους έξι τύπους προσωπικότητας του John Holland (πρακτικός, ερευνητικός, καλλιτεχνικός, κοινωνικός, επιχειρηματικός, οργανωτικός-συμβατικός)
• Εξετάζονται τα επίπεδα αυτοεικόνας, αποφασιστικότητας, συνέπειας και μεθοδικότητας που χαρακτηρίζουν τον μαθητή
• Αναφέρονται τα 33 κυρίαρχα επαγγέλματα που του ταιριάζουν, με αναφορά στις προοπτικές τους στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο 
 
Β΄ ΜΕΡΟΣ
 
Σε δεύτερη φάση, ορίζεται ατομική συνεδρία διάρκειας 90 λεπτών, με εξειδικευμένο και πιστοποιημένο Σύμβουλο Σταδιοδρομίας της επιστημονικής ομάδας της EMPLOY. Στη συνάντηση αυτή, γίνεται εξατομικευμένη ανάλυση του τεστ και συζήτηση με το μαθητή και τους γονείς του αναφορικά με τις κλίσεις και τις δεξιότητες του. Παράλληλα, γίνεται ενημέρωση για τις σχολές του μηχανογραφικού, τις προοπτικές τους κλπ και επιτυγχάνεται ο συνδυασμός των επιλογών του μαθητή με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα του. Η συνάντηση γίνεται με υποχρεωτική παρουσία γονέα ή κηδεμόνα.
Η ατομική συμβουλευτική πραγματοποιείται στα γραφεία της EMPLOY σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και διαδικτυακά. 
 
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ EMPLOY
 
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος EMPLOY γεννήθηκε ως μια επιθυμία του Δρ. Κωνσταντίνου Κότιου και του Δρ. Χρήστου Ταουσάνη να βοηθήσουν νέους ανθρώπους να χτίσουν την καριέρα που ονειρεύονται. Μέσα από ένα πανελλαδικό δίκτυο συνεργατών και έντονη εξωστρέφεια στην περιοχή των Βαλκανίων, το όνομα Employ και η δράση του εκπαιδευτικού μας ομίλου έχουν ταυτιστεί με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στον επαγγελματικό προσανατολισμό, τη δια βίου εκπαίδευση και τη συμβουλευτική καριέρας. Μέσα από καινοτόμες δράσεις, πρωτοποριακές και ποιοτικές υπηρεσίες, προσπαθεί να είναι πάντα αρωγός και πολύτιμος σύμμαχός σας στην αναζήτηση της κατάλληλης εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας.
 
Για πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού, μπορείτε να καλέσετε στο 2130360288 ή στο 2310230545.
 
 
https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.