Διαδικτυακό Σεμινάριο

Το συγκεκριμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα θα εστιάσει στην παροχή τόσο θεωρητικών όσο μεθοδολογικών/πρακτικών γνώσεων αναφορικά με την καλλιέργεια του διαπολιτισμικού γραμματισμού σε τάξεις με γλωσσική και πολιτισμική πολυμορφία. Πιο συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με σύγχρονες μεθοδολογικές προσεγγίσεις στη διδασκαλία των δίγλωσσων μαθητών ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην καλλιέργεια του διαπολιτισμικού γραμματισμού των μαθητών μέσω της ενίσχυσης στρατηγικών, δεξιοτήτων, διαπολιτισμικών στάσεων και αξιών καθώς επίσης και της πολυπολιτισμικής ενημερότητας. Τέλος, οι εκπαιδευτικοί θα έρθουν σε επαφή και θα εξοικειωθούν με τον σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων που μπορούν να εφαρμοστούν με στόχο την καλλιέργεια διαπολιτισμικά εγγράμματων μαθητών.

Στόχος Επιμόρφωσης

Το συγκεκριμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα στοχεύει στην εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τις βασικές θεωρητικές και μεθοδολογικές αρχές της καλλιέργειας ικανοτήτων διαπολιτισμικού γραμματισμού στους μαθητές ενώ ως επιπλέον βασικός στόχος του είναι να καταστήσει στους εκπαιδευτικούς εμφανές το προφίλ των δίγλωσσων μαθητών και των αναγκών εκπαίδευσής τους.

Σε ποιους απευθύνεται

– Εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους που διδάσκουν σε τάξεις με μαθητές από άλλα πολιτισμικά και γλωσσικά πλαίσια κι έχουν μαθησιακές δυσκολίες
– Αδιόριστους εκπαιδευτικούς όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και επιθυμούν να ενδυναμώσουν το βιογραφικό τους
– Προπτυχιακούς & Μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς επίσης και απόφοιτούς ΙΕΚ, οι οποίοι επιθυμούν να εμβαθύνουν στην εκπαίδευση δίγλωσσων μαθητών.
– Εκπαιδευτικούς, οι οποίοι τελούν υπό απόσπαση στο εξωτερικό διδάσκουν σε δίγλωσσους μαθητές
– Κάθε ενδιαφερόμενο που ενδιαφέρεται να επιμορφωθεί σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο σε θέματα διαφοροποιημένης διδασκαλίας σε δίγλωσσους μαθητές

Περισσότερες πληροφορίες e-employ.gr

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.