ΙΕΠ

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής διοργανώνει στις 4 και 5 Απριλίου 2019 στο Ινστιτούτο Goethe (Ομήρου 14-16, 106 72, Αθήνα) Επιστημονικό Διήμερο με θέμα Σύγχρονες Διδακτικές Μέθοδοι και Προγράμματα Σπουδών.

 Στο Διήμερο θα μιλήσουν εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί, μέλη του ΙΕΠ και άλλοι ειδικοί. Η πρώτη ημέρα (4 Απριλίου 14:00-20:30) περιλαμβάνει τις κεντρικές ομιλίες και μία συζήτηση με θέμα την Οπτικοακουστική Παιδεία. Στη συνέχεια, θα εκκινήσουν οι ομιλίες που εξειδικεύουν τη βασική προβληματική του διημέρου στα επιμέρους γνωστικά αντικείμενα. Στο τέλος της πρώτης ημέρας θα υπάρξουν ομιλίες για την Επαγγελματική Εκπαίδευση ενώ τη δεύτερη ημέρα (Παρασκευή 5 Απριλίου 10:00-20:00) ακολουθούν οι εξής θεματικές ενότητες: Ιστορία, Κοινωνικές Επιστήμες, Φιλολογία, Τέχνες, Φυσικές Επιστήμες, ΤΠΕ, Μαθηματικά.

   Σκοπός του διημέρου είναι η πραγμάτευση των, κρίσιμων για την εκπαίδευση, θεμάτων των Προγραμμάτων Σπουδών και της Διδακτικής. Στελέχη του ΙΕΠ θα παρουσιάσουν ενδεικτικά καινοτόμα Προγράμματα Σπουδών που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του Λυκείου.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το διήμερο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/login.php (από 15-03-2019 και ώρα 10:00 έως 03-04-2019 και ώρα 24:00). Για την παρακολούθησή του θα δοθούν βεβαιώσεις.

 Στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ υπάρχει ειδική «θέση» (http://www.iep.edu.gr/el/diimerida-syghrones-didaktikes-methodoi) αφιερωμένη στην εκδήλωση (εκεί είναι αναρτημένο και το ακριβές πρόγραμμα του διημέρου και μέσω αυτής μπορούν οι εκπαιδευτικοί να ενημερώνονται γι’ αυτό).

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.