Ο εφετινός κύκλος εκδηλώσεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου HARVARD

(https://kleos.chs.harvard.edu/?p=72274) επικεντρώνεται σε θέματα πολιτισμού, παιδείας και πολιτικής. Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες θα μιλήσουν για ζητήματα γεωπολιτικής σημασίας, αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, καθώς και για τη λατινική, τη βυζαντινή, τη νεοελληνική και την παγκόσμια λογοτεχνία. Από τη Ρώμη και το Βυζάντιο έως τη γενιά του Τριάντα, τη σύγχρονη Ελλάδα αλλά και πέρα από αυτήν, οι διαλέξεις θα εξετάσουν ποικιλία θεμάτων, αξιοποιώντας τις τελευταίες τάσεις στην έρευνα των ανθρωπιστικών και των κοινωνικών σπουδών.

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, στις 19:00, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατίας 154 εντός ΔΕΘ), ο καθηγητής Νοεοελληνικής Φιλολογίας στο ΕΚΠΑ Ευριπίδης Γαραντούδης θα μιλήσει με θέμα
«200 χρόνια εθνικού βίου στη σύγχρονη ελληνική ποίηση: Από τη Μητέρα Μεγαλόψυχη του Σολωμού στη Μητριά Πατρίδα του Μάρκου Μέσκου».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.