Τα «μυστικά» των φετινών Πανελληνίων

“Το δήθεν Εθνικό Απολυτήριο στην περίπτωση του συστήματος που εξήγγειλε ο Υπουργός Παιδείας είναι περιορισμένης εκπαιδευτικής, μορφωτικής και παιδαγωγικής αξίας”.

Α. Το Υπουργείο Παιδείας προχωράει  σε  σημαντικές αλλαγές χωρίς διάλογο και συναίνεση στο τέλος της κυβερνητικής  θητείας.

Β. Λίγους μήνες πριν τις εκλογές,  λαϊκίζει ελπίζοντας σε ψήφους και καλλιεργώντας ελπίδες  ότι δήθεν θα υπάρχει ελεύθερη εισαγωγή.

Γ. Ελπίζει έτσι να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση. Δυστυχώς το μόνο που  δεσμεύει είναι το μέλλον της νέας γενιάς , της εκπαίδευσης  και της  πατρίδας μας.

Τα παραπάνω τονίζει, σε ανακοινωθέν, το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας το Σχέδιο για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και τις αλλαγές στο Λύκειο , και υπογραμμίζει τα εξής:

Ούτε μία Επιστημονική Ένωση που να συμφωνεί: Η αδιαφορία, ο μικροκομματισμός και η διάλυση της εκπαίδευσης από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχουν τελειωμό. Δεν υπάρχει ούτε μία Επιστημονική Ένωση που να συμφωνεί με τους πειραματισμούς του κ. Γαβρόγλου.

Το Λύκειο: Το Λύκειο θα απωλέσει και τα τελευταία ψήγματα του μορφωτικού και παιδαγωγικού του ρόλου.

Εθνικό Απολυτήριο: Το δήθεν Εθνικό Απολυτήριο στην περίπτωση του συστήματος που εξήγγειλε ο Υπουργός Παιδείας είναι περιορισμένης εκπαιδευτικής, μορφωτικής και παιδαγωγικής αξίας διότι οι διαδικασίες που προβλέπονται για την απόκτησή του δεν διασφαλίζουν την αντικειμενικότητα, την αξιοπιστία  και το αδιάβλητο.

«Τζόγος»: Η διάκριση των σχολών σε αυτές των  κεντρικά οργανωμένων  εξετάσεων και σ’ εκείνες του Εθνικού Απολυτηρίου θα δημιουργήσει έναν ιδιότυπο «τζόγο» σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόβλεψη της επόμενης  χρονιάς. Πλήττει και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που δεν έχει κανένα λόγο και ρόλο για τον τρόπο εισαγωγής των μελλοντικών της φοιτητών και φοιτητριών.

Οι ανακοινώσεις: Ο υπουργός παιδείας για μια ακόμα φορά επιβεβαίωσε τον εαυτό του και το κόμμα του. Επιβεβαίωσε την εγκατάλειψη, την αδιαφορία και την καταστροφική τους λογική για την Δημόσια Εκπαίδευση. Σε συνάντησή του με την ΟΛΜΕ ( χθες , Πέμπτη 14-3-201 )  γνωστοποίησε, με ένα πρόχειρο περιληπτικό κείμενο (9 σελίδων), το πώς θα διαμορφωθεί το Λύκειο και ο τρόπος εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Έξι μήνες μετά την πρώτη ανακοίνωση της άποψής του και ενώ το σχολικό έτος βρίσκεται στο τέλος, οι μαθητές, οι καθηγητές και οι γονείς δεν γνωρίζουν τι τελικά θα ισχύσει. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι θα ανακοινώσει το πλήρες σχέδιο στο τέλος της επόμενης βδομάδας (τέλη Μάρτη) οπότε και θα μπει σε διαβούλευση.

Στη Βουλή: Στη συνέχεια θα το φέρει στη Βουλή, προφανώς κοντά στις διακοπές του Πάσχα ώστε να μην υπάρξει αντίδραση από κανένα, όπως έκανε με το νομοσχέδιο για τον διορισμό των εκπαιδευτικών που το κατέθεσε λίγες μέρες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.

anthologio.wordpress.com

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.