Σύντομη Περιγραφή

Ως μια από τις ελάχιστες επιμορφώσεις που υλοποιούνται στην Ελλάδα, στόχος της είναι να ευαισθητοποιήσει τους συμμετέχοντες για τον πολυδιάστατο ρόλο του μουσείου στην σύγχρονη εποχή και τη σχέση του με τη μάθηση –τυπική, μη τυπική, άτυπη, δια βίου- αλλά και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου. Η επιμόρφωση αποτελεί πηγή γνώσης αλλά και προσωπικής ανάπτυξης και παρέχει εφόδια στους συμμετέχοντες ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστούν το πλούσιο, σε ερεθίσματα, περιβάλλον του μουσείου προς όφελος των επισκεπτών του, οικοδομώντας ουσιαστικές μουσειακές εμπειρίες αλλά και προσθέτοντας στους ίδιους ένα σημαντικό εφόδιο το οποίο μπορεί πολυποίκιλα να αξιοποιηθεί και στο σχεδιασμό της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Αξίζει να σημειωθεί, πως στο θεματικό πεδίο της μουσειακής αγωγής – μουσειοπαιδαγωγικής είναι ελάχιστες οι επιμέρους ειδικεύσεις σε προπτυχιακό αλλά και μεταπτυχιακό επίπεδο, δεδομένο που ενισχύει προσθετικά την πρακτική αξία της παρακολούθησης του εν λόγω επιμορφωτικού προγράμματος ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα με πλήθος μουσείων αλλά και τουριστικού ρεύματος που ενδιαφέρεται για τα μουσεία και την ευρύτερη πολιτιστική μας παράδοση.

Κατηγορίες Δεκτών Υποψηφίων
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, φοιτητές αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, ο οποίος μπορεί να αξιοποιήσει τη μουσειακή αγωγή στο έργο και τη δράση του.

Οφέλη Παρακολούθησης
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των συμμετεχόντων και σε επίπεδο γνώσεων και στάσεων, στοχεύει στην κατάρτιση τους στο πεδίο της μουσειακής αγωγής – μουσειοπαιδαγωγικής μέσω μιας επιμόρφωσης πιστοποιημένης από έναν καταξιωμένο φορέα στον κλάδο του παρέχοντας πρόσθετα πλεονεκτήματα στο ατομικό του portfolio, προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να αξιοποιήσει τις γνώσεις του τόσο στο χώρο της εκπαίδευσης όσο και σε συναφείς χώρους που σχετίζονται με τα μουσεία (π.χ. τουρισμό).

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα e-employ.g

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.