Σύντομη Περιγραφή

Ο θεσμός της Παράλληλης Στήριξης αποτελεί μια ολοένα εντονότερη ανάγκη στην εκπαιδευτική πραγματικότητα και στην Ε.Α.Ε. Σκοπός της παρούσας επιμόρφωσης διάρκειας 400 ωρών, είναι οι συμμετέχοντες να λάβουν από έναν πιστοποιημένο φορέα γνώσεις, δεξιότητες και πιστοποίηση που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν ένα ισχυρό τεχνολογικό και θεωρητικό υπόστρωμα ώστε να προσφέρουν υπηρεσίες ποιότητας. Παράλληλα, αντιμετωπίζοντας με επάρκεια τις προκλήσεις αυτού του ρόλου στο πεδίο της πράξης θα εφοδιαστούν με μια επιμόρφωση που τους ανοίγει ένα δυνητικό πεδίο απασχόλησης στον κλάδο της Ε.Α.Ε. Τέλος, κρίνεται πολύ σημαντικό πως η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στο συγκεκριμένο αντικείμενο βεβαιώνεται μέσω ενός οργανισμού που πιστοποιείται και ελέγχεται από τον αρμόδιο κρατικό φορέα (ΕΟΠΠΕΠ) και όχι με μια απλή βεβαίωση από μη σχετικό ή συναφή φορέα με τη Δια Βίου Μάθηση.

Κατηγορίες Δεκτών Υποψηφίων


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, Δασκάλους-Νηπιαγωγούς, Παιδαγωγούς, Ψυχολόγους, Εργο-Λογοθεραπευτές, Φοιτητές

Μοριοδότηση – Αξιοποίηση


Η συγκεκριμένη επιμόρφωση,ενδεικτικά, μοριοδοτείται και αποτελεί συνεκτιμώμενο προσόν σε Προκηρύξεις:
1. Σε ειδικότητες ειδικής αγωγής (π.χ. Προσχολικής Αγωγής, Δραστηριοτήτων, Δημιουργίας και Έκφρασης ή Προσχολικής Αγωγής για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες) σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ με θέμα: «Απασχόληση ωρομισθίων εκπαιδευτών Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ), Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής και Δημόσιων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΣΕΚ)».
2. Σε ειδικότητες ειδικής αγωγής (π.χ. Προσχολικής Αγωγής) σύμφωνα με το ΦΕΚ με θέμα: «Καθορισμός Κριτηρίων και διαδικασίας αξιολόγησης και επιλογής, των με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου εκπαιδευτών ενηλίκων, των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.), των Πειραματικών Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Π.Σ.Ε.Κ.) και των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του ΟΑΕΔ» (Αρ. Φύλλου 1961/30-06-2016).
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως, αναφορικά με το ρόλο και την εργασία του συνοδού παράλληλης στήριξης όσον αφορά το σχολικό πλαίσιο, σύμφωνα με το άρθρο 28, παρ.18 του νόμου 4186/2013 (Φ.Ε.Κ. 193Α), η υποστήριξη του μαθητή μπορεί να υλοποιείται και από συνοδό που εισηγείται και διαθέτει η οικογένεια του μαθητή, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Διευθυντή της Σχολικής μονάδας και του Συλλόγου Διδασκόντων.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα e-employ.gr

 

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.