Δήλωση Ζ.Ζούπη σχετικά με τη μήνυση από τον Διευθυντή Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Μουμούρη

Δήλωση Ζ.Ζούπη σχετικά με τη μήνυση από τον Διευθυντή Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Μουμούρη

Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη, Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ »

 

Πριν ενάμισι περίπου χρόνο, το Καλοκαίρι του 2017 πραγματοποιήθηκαν κρίσεις για τους νέους διευθυντές Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης στον Πειραιά οι οποίες μάλλον θα μείνουν στην Ιστορία για την αναξιοκρατία, την σφαγή άξιων Διευθυντών δια της μεθόδου του ευτελισμού της διαδικασίας της συνέντευξης. Οι κρίσεις αυτές που έχουν την σφραγίδα του Διευθυντή Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Μουμούρη και βεβαίως όσων συμμετείχαν στην Επιτροπή κρίσεων κατάφεραν να κάνουν γνωστό τον Πειραιά σ΄όλη την Ελλάδα για τα και πρωτοφανή φαινόμενα που τις χαρακτήρισαν. Απασχόλησαν εκατοντάδες δημοσιεύματα, την Βουλή αφού κατατέθηκαν ερωτήσεις από σειρά βουλευτών και έφεραν σε αμηχανία ακόμα και τον Υπουργό Παιδείας. Η υπόθεση δεν έχει τελειώσει. Οι σφαγμένοι έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη και εκτιμώ ότι όλοι οι πρωταγωνιστές αυτής της παρωδίας διαδικασίας δεν θα πρέπει να νιώθουν και τόσο άνετα.

Σε εκείνη την φάση προχώρησα σε δηλώσεις και καταγγελίες με αφορμή το ωμό, δίχως προσχήματα κόψιμο του Διευθυντή του Εργαστηριακού Κέντρου Δραπετσώνας κ. Πολύδωρου Σταυρόπουλου, θεωρώντας ότι αυτή ήταν η τιμωρία του για την προσπάθειά του να τηρηθεί η νομιμότητα  στην κατανομή των λειτουργικών κονδυλίων από τον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Η προσπάθειά του δικαιώθηκε, αυτό όμως δεν άρεσε ούτε στον Δήμαρχό μας, ούτε όμως στον κ. Μουμούρη. Προχώρησα σε καταγγελίες στην βάση στοιχείων, , αισθανόμενος ότι αυτό επιβάλλει η συνείδησή μου, η ευθύνη μου ως Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και η γνώση του χώρου της Παιδείας αφού έχω διατελέσει επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος Παιδείας. Το έπραξα ταυτόχρονα ως ελεύθερος πολίτης που θεώρησε ότι δεν μπορεί να γίνονται τέτοιες σκανδαλώδεις καταστάσεις και να σιωπήσω.

Ενάμισι χρόνια μετά, πληροφορήθηκα ότι ο κ. Μουμούρης μαζί με κάποιους άλλους κυρίους μου έκαναν μήνυση, όπως και σε πολλούς άλλους γιατί δήθεν προσεβλήθη η τιμή και η υπόληψή τους! Πρέπει να είναι σε πολύ δύσκολη θέση ο κύριος Διευθυντής για να προβεί σ΄αυτή την κίνηση. Αφού όμως την επέλεξε, τον λόγο τον έχει βέβαια η Δικαιοσύνη και θα πρέπει να γνωρίζει και ο ίδιος και οι άλλοι κύριοι που προφανώς είναι η παρέα του, ότι όλα και όσον αφορά στην μήνυση αυτή αλλά και στις κινήσεις που θα προβώ εγώ πια, θα φτάσουν μέχρι τέλους. Τότε θα δούμε …

Μέχρι τότε του λέω δημόσια, ότι έπραξε μέγα σφάλμα. Ποτέ και κανένας δεν κατάφερε να με φιμώσει. Ποτέ και κανένας δεν μπόρεσε να με εμποδίσει από το να εκφράζω την άποψή μου ευθαρσώς. Το έχουν διαπιστώσει πολλοί. Τώρα ήρθε η ώρα να το διαπιστώσει και ο κ. Μουμούρης. Είπα, λέω και θα λέω ότι στις κρίσεις Διευθυντών Ββάθμιας Εκπαίδευσης στο Πειραιά, έγιναν σημεία και τέρατα, σκανδαλώδη κοψίματα, ότι υπήρξε όργιο αναξιοκρατίας. Είναι πολιτικό, δημοκρατικό μου δικαίωμα να εκφράζω απόψεις και αυτό δεν θα μου το περιορίσει κανείς. Αν θεωρούν κάποιοι, ότι με την μήνυση θα με εκφοβίσουν, αυταπατώνται.

Τα υπόλοιπα στην συνέχεια, κύριε Μουμούρη! 

 

Πολύδωρος Σταυρόπουλος
• Πτυχιούχος Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος ΑΣΕΤΕΜ - ΣΕΛΕΤΕ επί 32 έτη
• Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών MSc S.T.E.M. στην Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος ΑΣΠΑΙΤΕ
• Δ/ντης 3ου Εργαστηριακού Κέντρου Πειραιά επί 10 έτη (2007-2017)
• Υποδιευθυντής επί εννέα έτη (1991-1999) στη Τεχνική Σχολή Δραπετσώνας
• Συγγραφέας, μεταφραστής, 35 Μηχανολογικών βιβλίων στον εκδοτικό όμιλο ΙΩΝ
• Πιστοποιημένος στο Μητρώο Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ ως Εκπαιδευτής Μηχανολόγος Μηχανικός και Επιθεωρητής Ασφάλειας, Υγείας και Ποιοτικού Ελέγχου με αριθμό πιστοποίησης ΕΒ08627 (ΣΤΕΠ 2430-3115-3182)
• Εισηγητής σεμιναρίων Moodle.

• Πτυχιούχος Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος ΑΣΕΤΕΜ - ΣΕΛΕΤΕ επί 32 έτη • Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών MSc S.T.E.M. στην Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος ΑΣΠΑΙΤΕ • Δ/ντης 3ου Εργαστηριακού Κέντρου Πειραιά επί 10 έτη (2007-2017) • Υποδιευθυντής επί εννέα έτη (1991-1999) στη Τεχνική Σχολή Δραπετσώνας • Συγγραφέας, μεταφραστής, 35 Μηχανολογικών βιβλίων στον εκδοτικό όμιλο ΙΩΝ • Πιστοποιημένος στο Μητρώο Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ ως Εκπαιδευτής Μηχανολόγος Μηχανικός και Επιθεωρητής Ασφάλειας, Υγείας και Ποιοτικού Ελέγχου με αριθμό πιστοποίησης ΕΒ08627 (ΣΤΕΠ 2430-3115-3182) • Εισηγητής σεμιναρίων Moodle.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.